Jak má vypadat art-metal, předvedou v únoru Starset

06.07.2019 15:43 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Sci-fi příběh, filmový zvuk a fanbáze, která generuje obrovská čísla streamingových služeb. Vše začalo 1. ledna 2013, kdy bylo přijato poselství z vysílání ze souhvězdí Ophiuchus z roku 2047. Předpovídalo konec lidstva a obsahovalo i návod, jak se krutému osudu vyhnout. Zpráva byla doručena Dr. Astonovi Wisemu, vedoucímu tajemné společnosti Starset Society. Ta zahájila řetězovou reakci násilí. Vše vyústilo (jak jinak?) ve tvorbu čtyřčlenné art-metalové kapely, která má za úkol nemilou zprávu předat masám. Tato skupina byla nazývána Starset.

Americká formace, která mezi svými vlivy cituje Hanse Zimmera, Breaking Benjamin, Sigur Rós, Nine Inch Nails nebo Linkin Park, vydala svůj úspěšný debut "Transmissions" v roce 2014. A rovnou si to zamířila do žebříčků Billboard (debut na 49. místě Billboard 200 nebo páté místo v Top hard rock). Velký podíl na její popularitě má také komunita hráčů počítačových her a anime, kteří velmi často využívají její hudbu do svých sestřihů.

V roce 2017 skupina navázala na svoje předchozí úspěchy deskou "Vessels", která v hitparádě Billboard 200 debutovala na jedenáctém místě, a singlem "Monster", který se dlouho držel na druhé místě v žebříčku Billboard Mainstream Rock Songs. V srpnu stejného roku překročil celkový počet zhlédnutí videí s hudbou Starset na YouTube jednu miliardu. Na letošní září je naplánováno vydání třetího alba u společnosti Fearless Records.

V Pražském Rock Café se 25. února uskuteční česká premiéra tohoto fenoménu. Vstupenky v ceně 690 Kč lze koupit v sítích TMaster a TPortal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY