Klára Vytisková v "Ice" žije spokojeně v souladu sama se sebou

17.06.2019 13:23 - Hana Bukáčková | foto: Václav Sládek

Klára Vytisková mění svá umělecká jména a projekty jako ponožky, jednou je to KLARA., podruhé Klara & The Pop a nyní vydala singl pod svým celým jménem. Nová píseň a klip "Ice" předznamenávají druhou autorskou sólovku chystanou na letošní podzim. Ta naváže na vavříny ověnčený debut "Home" a bude ve znamení dialogu se sebou samým za účelem vlastního sebepoznání.

"V klipu jsou tři zásadní obrazy. První domov, rodina, vesnice - to je téma minulé desky a téma, které opouštím s deskou novou. Druhý obraz je naše auto, staré volvo - prostředek, kterým se přesouvám z vesnice do města. Do míst, kde jsem paradoxně nejčastěji sama se sebou samou, kam jezdím pracovat, nebo se na nějakou chvilku věnovat sama sobě. Tady je třetí obraz, bruslení - symbol, mojí vášně, chvíle, kdy jsem sama se sebou sama, s čistou hlavou, koncentrovaná... vlastně je to už od dětství moje forma meditace. Hned jak zamrzne rybník, jdu bruslit," vysvětluje Vytisková ideu klipu, který natočila s mladým režisérem Prokopem Motlem v produkci Creative Embassy.

Jak už bylo naznačeno v úvodu, nový song napsala a produkovala společně s Viliamem Bérešem z její kapely Toxique. "Touhle písní se posouvám dál. Led, který taje, je jako život, který utíká. Proto je potřeba žít spokojeně, v souladu sám se sebou. Být rád sám se sebou sám. Být sám se sebou na rande. Jak zpívám v novém singlu: 'Život je jako tající led,' 'Já a já jsme milenci,' 'Své obavy hodím do větru.' Zkrátka se nesmí zapomínat na to, že když žijete sám se sebou v souladu, jste spokojení a potom i vaše rodina, okolí..." dodává ke spolupráci.

Svižná písnička si pohrává s moderním popovým zvukem s mírným nádechem retro. Klip osobité novinky stylem zpracování připomíná Klářiny předchozí vizuály "Home" a "Survival", v nichž nás neváhala pozvat k sobě domů a odhalit svoje soukromí, které si většina interpretů nechává schované. Příjemná věc s příjemným příběhovým klipem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY