shop.musicserver.cz
Habera & Team, Peter Cmorik Band, O2 arena, Praha, 9.6. 2019

Team s Haberou stále umí rozpálit

Vydáno: 11.06.2019 09:30 v sekci Naživo - Tomáš Parkan | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Slovenský Team s Pavolem Haberou v čele sice už několik let nevydal novou desku, a tak na turné jezdí pouze s osvědčeným materiálem, ono to ale vlastně vůbec nikomu nevadí. Rozhodně tedy ne návštěvníkům letošního pražského koncertu, kteří proměnili vysočanskou O2 arenu v energií nabitý kotel.

Live: Habera & Team

support: Peter Cmorik Band
místo: O2 arena, Praha
datum: 9. června 2019
setlist: Ženská menom panika, Óda (...na tie cesty po tele), Prievan v peňaženke, Lietam v tom tiež, Nemám čo stratiť, S tebou bez teba, Pieseň pre nesmelých, Slovník cudzích snov, Chcem to zažiť ešte raz, Život je nuda, Severanka, Krátke lásky, Shallow, Boli sme raz milovaní, Láska necestuj tým vlakom, Mama Kami, Mám na teba chuť, Nároční, Malá nočná búrka, Je to vo hviezdach, Držím ti miesto
přídavky: Reklama na ticho
Fotogalerie

Habera & Team, O2 arena, Praha, 9.června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Už nejenom na Slovensku, ale i u nás platí, že Paľo Habera rovná se SuperStar, a toto spojení se v Praze projevilo hned několikrát. Vedle řady narážek samotného zpěváka k tomu došlo už při výběru předskokana, kterým byl vítěz druhého ročníku soutěže Slovensko hľadá SuperStar Peter Cmorik. Na pódium vstoupil se svojí kapelou na minutu přesně a jeho půlhodinový set nepostrádal nic podstatného. Nechyběla novinka "Dva prúdy riek", česky skvěle odzpívaná "Kříž svůj neseme" z filmu "Muzikanti", v níž Jarka Nohavicu zastoupil kytarista Maroš Goga, a samozřejmě i jeho dva velké hity "Dážď" a skvělá "Mám pocit".

Je jen škoda, že Cmorikův výborný muzikantský projev a charismatický zpěv trošku více nepodpořila i vizuální stránka. Tak nějak si říkám, že doba loga kapely na promítací stěně za pódiem a naprosto neměnného nasvícení by už mohla být pryč a že i předskokan si zaslouží něco víc. Přitom světelný park a ti, kteří jej ovládali a navrhovali celou vizuální stránku koncertu hlavních aktérů, jenom pár minut poté dokázali, že jsou mistry svého oboru.

Habera & Team, O2 arena, Praha, 9.června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Fanoušci a návštěvníci koncertů kapely Team jsou zvyklí na skvělou show a jistě nebyli zklamaní ani tentokrát. Hned po příchodu formace na pódium se totiž strhla nejen hudební smršť, ale také excelentní podívaná. Nikdo asi nečekal, že by Slováci přivezli laserovou síť jako nedávno Muse nebo vyšperkovanou show, jakou se chlubí například Take That, zároveň i oni sami při minulých turné vozili členitější scény, ale tentokrát s naprosto obyčejnými světly dokázali vyrobit vysočanské aréně třeba nižší strop nebo naopak rozhicovat publikum doběla. Na velké promítací stěně, která byla doplněná ještě o frontální část vyvýšené části pódia, pak běhaly excelentní animace, které podtrhovaly atmosféru songů a které snesly srovnání s těmi, jaké produkují týmy anglofonních hvězd (a leckdy je i předčily).

Team či Pavol Habera sem tam vydají nějakou novou písničku, ovšem poslední deska už může pomalu vyrazit na první rande, a tak už poslední roky jezdí po českých a slovenských halách de facto s výběrem svých největších hitů. Ono to ale nikomu nevadí. Kapela a její lídr jich totiž za svoji více než třicetiletou existenci posbírali tolik, že i tak se nedostane nikdy na všechny a další redukci by fanoušci asi snášeli jen velmi neradi.

Abychom přece jen byli spravedliví, jedna zbrusu nová skladba na koncertě zazněla. Vedle "Slovníki cudzích snov" a "Život je nuda" totiž zahráli i letošní novinku Paľa Habery "Chcem to zažiť ešte raz", kterou natočil společně s dlaším SuperStaristou Benem Cristovao a Viktorem Hazardem. První jmenovaný, který v jiných městech zněl pouze z videí, si v případě Prahy došel na chvíli vyzkoušet velké pódium a zaplněnou vysočanskou halu. Ačkoli tento song úplně nezapadal do celkového konceptu vystoupení, v tu dobu rozparáděné publikum ho i tak skvěle přijalo a Benovi dokonce zazpívalo i narozeninovou "Happy Birthday".

Habera & Team, O2 arena, Praha, 9.června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
V případě některých zahraničních hvězd si občas stěžujeme, že na jejich koncerty chodí studení čumáci. U Teamu je tomu obvykle zcela naopak a nejinak tomu bylo i tentokrát. Po prvních dvou rozehřívacích písních totiž kapela spustila "Prievan v peňaženke" a ten příval energie, který s prievanem poslali do publika, lidi dokonale nakopl a v luxusní atmosféře stupňované jedním hitem za druhým vše doběhlo až do samotného konce.

Nebylo sice zcela vyprodáno, na horním ochozu by se určitě pár míst našlo, ovšem na zaplněné ploše to znát rozhodně nebylo. Lidi naprosto symbioticky spolupracovali s kapelou, a tak se například při "Severance" celá hala rozsvítila světýlky z mobilních telefonů, nechyběl samozřejmě ani sborový zpěv známých partů písniček po celou dobu koncertu. Nikdo se tedy nemohl divit, že ve finále odstartované "Mamou Kami" už prakticky všichni stáli na nohou a zbytek koncertu propařili.

Habera & Team, O2 arena, Praha, 9.června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Svůj podíl na tom měl pochopitelně i Pavol Habera, který na úvod koncertu prohlásil, že tentokrát si Prahu přijel užít a ne se stresovat. Dá-li se soudit z jeho uvolněného projevu, dokonale se mu to povedlo. Jako vždy obecenstvo bavil svými průpovídkami, někdy i trochu jadrnějšími, a častokrát si dělal srandu ze svého porotcování v soutěži.

Pro diváky zřejmě nejpřitažlivější a rozhodně nejbližší byl moment, kdy se vydal mezi sedící publikum na malý akustický set. Prvně prohlásil, jak je moderní udělat si někde v druhém rohu haly menší stage, ale prý to stojí moc úsilí a kilometry kabelů a že Slováci to dělají jinak. Prostě si sedl na schody a obklopený lidmi jen tak na španělku spustil krátký úryvek "Shallow", celou "Boli sme raz milovaní" a část "Láska necestuj tým vlakom", u níž se přesunul zpět na hlavní pódium. Zbytek dozpíval už za podpory ostatních muzikantů.

Habera & Team, O2 arena, Praha, 9.června 2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Koncerty Teamu jsou založené na zábavě, obrovské energii a také na profesionalitě a výborně odvedené práci. Když se člověk zaposlouchá do té neskutečné přehlídky hitů, zjistí, na jak širokém hudebním poli se tato slovenská kapela pohybovala a pohybuje. Od hard rocku přes art rock připomínající ještě nyní některé věci Genesis až po popové balady a skladby, které by dneska už mohly spadnout i do škatulky indie popu. Přesto spolu dohromady fungovaly naprosto bez jakýchkoli "ale", a i proto nezbývá doufat, prakticky jako pokaždé, že ani toto turné nebylo to skutečně poslední a že si za čas společně s Paľem Haberou budeme moct zazpívat: " Je to vo hviezdach, je to vo hviezdach. Proste na všetko máš jasnú odpoveď..."

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pavol Habera s vánoční písní "Nikto nemusí byť sám" u některých rádií narazil (09.12.2023 13:52)
- Video: "Všetko sa môže stať". Pavol Habera vydává po letech novou písničku (13.07.2023 11:30)
- Album Teamu "7edem" vychází v reedici poprvé na vinylu (08.05.2023 13:26)
- Nové desky 48/2022 - od Ollyho Murse přes NOFX po Andreu Corr (08.12.2022 07:00)
- Team vydává v reedici legendární album "3" (29.11.2022 15:34)
- Naživo: Návrat Benátské! s Impulsem nezkazil chlad ani déšť. Hlavní pódium opanovali Team, Chinaski i Mirai (31.07.2022 19:00)
- Druhá řadovka Teamu "Prichytený pri živote" vychází v reedici na CD a LP (25.05.2022 12:53)
- Vánoční album Paľa Habery "Svet lásku má" vychází po letech na vinylu (03.12.2020 14:20)
- Fotogalerie: Palo Habera společně s Teamem předvedli v O2 areně parádní show (10.06.2019 08:19)
- Palo Habera a skupina Team se vrací na česká pódia. V pražské O2 areně zahrají 9. června 2019 (11.10.2018 08:07)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu