Czech Music Crossroads překračují hranice států i žánrů

06.06.2019 12:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Šestý ročník showcase festivalu a konference Czech Music Crossroads představí ve dnech 15. - 16. července 2019 čtrnáct hudebních projektů z České republiky, Maďarska, Polska, Slovenska a hostující země Rakouska. Unikátní industriální prostory Dolu Hlubina v Ostravě rozezní přednášky, panelové diskuze, workshopy, osobní doporučení a mentorská setkání hudebníků a hudebních profesionálů z celého světa.

Také letos připravili organizátoři Czech Music Crossroads novinku. Odvážní účastníci si mohou nechat naživo zhodnotit svou tvorbu v rámci Listening Session mezinárodní porotou ve složení Minna Huuskonen (Minnamurra), Ben Mandelson (Womex), Araceli Tzigane (Mapamundi Música), Andraž Kaizer (MENT Ljubljana), Daryana Antipova (Russian World Music Awards) a Milan Tesař (Radio Proglas). Unikátní vhled do fungování jednotlivých hudebních scén a tipy pro ulehčení výjezdů muzikantů za hranice si přichystali zástupci České republiky, Polska, Maďarska, Ruska, Slovenska, Německa, Rakouska, Španělska a Izraele.

Každoročně láká pestrost hudební přehlídky. Organizátoři Czech Music Crossroads vybrali z více než sto deseti přihlášek na showcase čtyři uskupení, prezentující rozmanitost české world music, jazzové a folkové scény. V Ostravě se představí Bára Zmeková, BraAgas, Korjen, založený zpěvačkami z Bosny, Polska a Slovenska a česko-ruský Ochepovsky Project.

Partneři festivalu vyslali za Slovenskou republiku AMC trio & Ľudová hudba Stana Baláža, propojující jazz a slovenský folklor, houslistku Miriam Kaiser se svým Triem a z židovské tradice čerpající Mojše Band. Z Polska přijíždí Kapela Fedaków s tradiční slezskou hudbou, sbor Kuczeryki a dynamické ztvárnění venkovské taneční hudby WoWakin. Maďarsko představí Bajkó Zenekar, mladá čtveřice s hudbou karpatské kotliny, vokální skupina zpěvaček Dalinda, souhru citery, tamburíny a kobzy předvede Pengetős Trió.

Czech Music Crossroads se letos zaměří také na sousední Rakousko reprezentované akordeonovým duem Dinovski-Schubert. Akce se účastní zástupci českých a zahraničních festivalů, klubů a kulturních center, významných médií či bookingových agentur. Registrovat se můžete zde. Role organizátora se opět ujal festival Colours Of Ostrava s finanční podporou Ministerstva kultury, Statutárního města Ostravy a ve spolupráci s Moravskoslezským krajem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY