Halsey v "Nightmare" probouzí k životu své noční můry

05.06.2019 09:55 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Vypustit své démony. Přesně tohle Halsey potřebovala. Nikdo si nemyslel, že by byla úplně za hodnou holčičku, přece jenom pár přešlapů už si dovolila, ale do své hudby se jí je nepodařilo propašovat. Vždycky to bylo spíš pofňukáníčko nad bolístkami všedních dní.

"Nightmare" je ale úplně jiné kafe. Zpěvačka ze sebe vyřvává zlobu, je naštvaná, je odvážná a vlévá krev do žil všem zlomeným ženám, se kterými si někdo nepěkně pohrál a způsobil jim bebínko na srdci. Jen co na začátku písně jemný hlásek odříká dětskou modlitbičku, spustí se hlasitý, téměř až agresivní refrén, který s kolébavými melodiemi její dosavadní tvorby nemá nic společného. Benny Blanco a Cashmere Cat, kteří s Halsey spolupracují už na několikerém hitu, dali vale pohodě a klidné hudební vody rozčísli pořádným kraválem, ale pořád kraválem s popovou duší.

I v klipu v sobě probouzí nespoutanou dračici, trochu ve stylu Miley Cyrus nebo Lady Gaga v jejích nejdivočejších letech, kdy latex, obscénní gesta a trocha té nahoty lemují prakticky celý klip. Ale v dnešní době, kdy jsme díky dvěma zmíněným dámám už viděli téměř vše, to nemůže nikoho šokovat.

Možná pro Halsey nebude "Nightmare" nejúspěšnější hit její kariéry, ale je velkým posunem. Pop s nádechem r'n'b jí sice hodně slušel, ale rockový sound dává její tvorbě říznost. Škoda jen, že je song pro ni naživo v refrénech téměř neuzpívatelný (viz připojený živák z "The Voice"), ale přes tu show, kterou dokáže vytvořit, jí to fanoušci jistě odpustí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY