The Complication s "BIG BIG SMILE" evokují rané Red Hot Chili Peppers

08.05.2019 19:58 - Matěj Kostruh | foto: facebook interpreta

Domácí skupina The Complication je v Česku už dobře etablovaným tělesem. V zimě odehrála několik koncertů na turné s Gaia Mesiah a renomé si získala také druhou studiovou deskou "Aspiring Child", na které zformovala svůj nezaměnitelný rukopis plný neotřelých melodií a skladatelských postupů. Úderným skladbám vévodí špinavé kytarové riffy a skvělý, mečivý vokál zpěváka Jackoba Sence. Nyní čtveřice přichází s novou skladbou a klipem "BIG BIG SMILE", a pomalu tak fanoušky láká na nové album.

Již od prvních tónů je zřejmé, že The Complication s novou tvorbou navazují tam, kde minule skončili. Rock-funkový riff, skandovaný ústřední slogan a drzý, výrazný zpěv jsou alfou a omegou roztěkaného songu, v němž formace připomíná rané Red Hot Chili Peppers. Jednoduše se drží toho, co jí osvědčeně funguje.

A hodně povedený je i klip, jehož tvorby se zhostil opavský režisér Majkl Klemm. Členové souboru divákovi prezentují své nastavované úsměvy štěstí ve stylu slavného internetového memu Hide The Pain Harold. Video baví po celou svou dobu, dané poselství vyplývá jasně, aniž by formou sklouzávalo k banalitě nebo tuctovosti.

"BIG BIG SMILE" The Complication je tak rozhodně dobrou upoutávkou na chystané třetí album, jež by mělo podle vyjádření kapely vyjít na podzim letošního roku u labelu Indies Scope.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY