Josh Homme chystá návrat k sérii "The Desert Sessions". V plánu jsou dvě alba

05.05.2019 11:32 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Frontman Queens Of The Stone Age Josh Homme taktéž patří mezi ty, kteří se neradi zastavují. Momentálního volna své domovské formace využije k návratu jím pořádaných "The Desert Sessions" s nejbližšími přáteli z rockové branže. Homme informaci o návratu série prozradil na oficiálním instagramovém účtu QOTSA. Zmínil, že pod touto značkou vydá hned dvě nové desky.

Pouštní jamování se začalo konat v roce 1997, kdy Homme pozval své známé do studia Rancho de la Luna v kalifornském Joshua Tree, aby společně hráli a nahrávali. Během následujících šesti let vznikl ve spolupráci s hudebníky jako PJ Harvey, Mark Lanegan, Twiggy Ramirez, Jesse Hughes, Troy Van Leeuwen nebo Brant Bjork materiál, ze kterého vzešlo deset alb. To poslední je ale již řádně zaprášené - "Volume 10: I Heart Disco" vyšlo totiž již v roce 2003.

O návratu "The Desert Sessions" se mluvilo již v minulosti. V roce 2014 se zpěvák o tomto tématu rozpovídal v rozhovoru pro australské stránky FasterLouder. Tehdy zmínil, že by rád jel zase nahrávat do pouště, nedovolila mu to však rozdělaná práce s Eagles Of Death Metal. Ideální doba na návrat tak nastala až teď, po šestnácti letech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY