Housewives zahrají za doprovodu dalších dvou kapel v Kabinetu MÚZ

03.05.2019 13:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Druhý sváteční květnový den (8. května) se dá v Brně prožít i v Kabinetu MÚZ. Vystoupí zde tří formace, které propojí Finsko, Londýn, České Budějovice a Brno. Vstupenky se dají zakoupit zde.

Housewives (UK)
Londýnská nadžánrová kapela, jejíž experimentální hudební tvář je otočena stále směrem do budoucnosti. Pomocí preparované kytary, elektroniky, perkusí a saxofonu budují všepohlcující stěnu zvuku, strukturovanou houpavými tribal rytmy i kontrastní stavbou skladeb. Pod utržkovitými samply duní basové linky, do nich se extaticky zatínají minimalistické kytary a bicí. Živelné sety během let zpečetily reputaci Housewives jako jedné z nejvýraznějších experimentálních post-punkových kapel v Evropě. Neustále posouvají představu o tom, jak má živá kapela znít, a tím se řadí se po bok skupin jako Liars, Animal Collective, The Knife nebo Eistürzende Neubauten, kdyby se zřekli své závislosti na sběrných surovinách.

Thistle
Thistle hrají hudbu pulzující na hraně reality a snů, která vzniká společnou improvizací. Nikdy nelze přesně odhadnout její směr, častými rysy jsou však hypnotické rytmy, drones, nekonečná arpeggia nebo bizarní samply a terénní nahrávky. Simo Hakalisto je finský hudebník, performer a autor dokumentárních filmů. Jako hlavní nástroj využívá modulární syntezátor, který leckdy využívá jako rozšíření svých elektrických houslí, jindy zase jako plnohodnotnou zvukovou laboratoř. Matěj Kotouček se dlouhodobě věnuje experimentům spojujícím ambientní hudbu, abstraktní zvukové koláže a terénní nahrávky. Jeho tvorbu můžete znát z elektronického projektu Sky To Speak. Je také jedním z členů souboru AVA: Moving spaces.

Fotbal
Českobudějovicko/brněnský team Fotbal tvořený ostřílenými hráči z kapel Sýček, Kidney Trauma a s Jakubem Šimanským za bicími. Indie, kraut pop, shoegaze a samozřejmě psychedelie. Jízda zasněnými kytarovými oblaky může začít.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY