Klavírista Hauschka představí novou desku v Divadle Archa

18.04.2019 11:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Německý klavírista, skladatel a hudební dobrodruh Volker Bertelmann aka Hauschka přijede po pěti letech do Prahy s aktuální deskou "A Different Forest", kterou vydal před několika týdny u prestižního vydavatelství Sony Classical. Představí ji už v pátek 17. května v Divadle Archa.

Hauschka vystudoval klasickou hru na klavír. Od vážné hudby se brzy jeho zájem posunul až k hip hopu či drum 'n' bass. Od počátku milénia skládá experimentální elektronickou hudbu a od roku 2004 také natáčí nahrávky na pomezí ambientu a komorní vážné hudby, k jejíž tradici ovšem přistupuje velmi neortodoxně. K akustické hudbě se vrátil skrze experimenty s preparovanými klavíry, jejichž zvuk modifikuje například přikládáním pingpongových míčků či plastových lahví. Svoje skladby vydává na značkách Karaoke Kalk, FatCat, City Slang či Deutsche Grammophon.

Večer otevře talentovaný nizozemský skladatel Pieter De Graaf, který se na počátku své kariéry věnoval hlavně jazzové hudbě. Svou tvorbu posunul směrem k post-klasické hudbě, ve které propojuje vlivy svých největších vzorů jako Miles Davis, Nils Frahm, Herbie Hancock, Keith Jarrett, Rachmaninov, Bach či Chopin. Na podzim 2018 debutoval s EP "Prologue" na značce Sony Classical, kde právě vydal debutové album "Fermata".

Vstupenky jsou dostupné třeba na tomto místě. Koncert proběhne v rámci série Spectaculare Night.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY