Moskevská dvojice IC3PEAK vystoupí v pražském Stormu

24.04.2019 11:47 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

IC3PEAK je moskevská kapela, jejímiž členy jsou zpěvačka Anastasia Kreslina (aka Nastya) a producent Nikolay Kostylyov (aka Nick). I přesto, že aktuálně dělají hudbu v ruštině, úspěšně atakují posluchače i mimo svou rodnou zem. Vystupují po celém světě, Českou republiku nevyjímaje - tuzemským fanouškům zahrají již v neděli 28. dubna v pražském Storm Clubu.

Kapela funguje od října 2013 a má na kontě už čtyři studiové desky. Eponymní debutová nahrávka vyšla v roce 2015, následovala kolekce "Fallal". Raná tvorba IC3PEAK zahrnující singly, ípíčka a první dvě alba, je v angličtině. Poté se však ruské duo přeorientovalo na svůj rodný jazyk, protože "cítilo potřebu dialogu se svou rodnou generací o běžných obavách, problémech a pocitech bez jazykových bariér".

Své první ruské album "Сладкая жизнь / Sweet Life" IC3PEAK vydali v roce 2017 a dočkali se s ním relativně velkých úspěchů - v Jager Music Awards získali ocenění v kategorii elektronická hudba, dále na Golden Gargoyle Awards dostali cenu za nejlepší experimentální projekt roku. Ke skladbě "Грустная сука / Sad Bitch" vznikl originální videoklip, který má na YouTube aktuálně přes 13 milionů zhlédnutí.

Zatím poslední deska "Сказка / Fairy Tale" úspěšně navazuje na předchozí studiovku. Do světa ji mimo jiné doprovodilo vynikající video k singlu "Смерти Больше Нет / Death No More", které o tvorbě kapely prozradí víc než žánrová škatulka witch house. Experimentální zvuk plný temných trapových beatů krásně doplňuje Nastya svými zpívanými a rapovými pasážemi. Vlastně jsou to takoví ruští Die Antwoord, akorát hrající na mnohem vážnější notu.

Hudební dvojice to nemá v Rusku jednoduché. Pro svou politickou angažovanost se dostala na "blacklist nežádoucí hudby", byly jí zrušené některé koncerty a členy kapely prý zadržela policie. Myslím, že to je velmi dobrý důvod, proč na koncert IC3PEAK zajít. Vstupenky si můžete koupit na webové stránce ticketshop.lv.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY