Návrat The Raconteurs v červnu zpečetí deska "Help Us Stranger"

03.04.2019 16:01 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Jackem Whitem vedená čtveřice The Raconteurs se letos vrátí po dlouhých jedenácti letech se třetím studiovým albem. Sestava ve složení White, Benson, Lawrence, Keeler nachystala nový materiál během loňského roku, před Vánocemi vyslala do světa první dva singly a návrat na scénu završí v červnu kolekcí nazvanou "Help Us Stranger", vydanou tradičně prostřednictvím Whiteova labelu Third Man Records.

Kromě jedenácti zcela nových písní z rukou Jacka White a Brendana Bensona nabídne LP také cover "Hey Gyp (Dig The Slowness)" od Donovan. Chybět nebudou ani oba zmíněné singly "Sunday Driver" a "Now That You're Gone". Mezi hosty, kteří se k Whiteovi & spol. stavili do studia, je například parťák z The Dead Weather Dean Fertita či sesterské duo Lillie Mae a Scarlett Rischeovy.

Vydáním nového studiového materiálu návrat skupiny samozřejmě nekončí. V plánu jsou turné v Austrálii, Asii i Evropě. Mezi koncerty je mimo jiné také oslava výročí deseti let od založení Third Man Records v domovském Nashvillu, což bude vůbec první vystoupení od roku 2011. Festivalový vrchol pak The Raconteurs zažijí na legendárním Woodstocku, který letos slaví 50 let od prvního ročníku.

Album "Help Us Stranger" vyjde 21. června a nabídne tyto skladby: Bored and Razed, Help Me Stranger, Only Child, Don’t Bother Me, Shine The Light On Me, Somedays (I Don’t Feel Like Trying), Hey Gyp (Dig The Slowness), Sunday Driver, Now That You’re Gone, Live A Lie, What’s Yours Is Mine, Thoughts and Prayers.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY