Dan Šustr připravuje svůj sólový debut

06.03.2019 18:01 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Tvůrčí mozek skupiny Tichá dohoda Dan Šustr na letošní rok chystá svoje první sólové album. Počátkem února do světa vyslal pilotní singl, píseň "Requiem pro Petra Šabacha".

"Při skládání se mi občas povede složit něco, co mi nezapadá do koncepce Tiché dohody. Jedná se hlavně o textová témata nevhodná pro ženskou interpretku," popisuje genezi sólovky Šustr a dodává, že situaci později řešil tak, že na každou desku domovské kapely zařadil vždy jednu píseň, kterou nazpíval sám. Žádná se ale nikdy nestala singlem, neboť Tichá dohoda měla být vždy vnímána jako formace se zpěvačkou v čele.

"Nyní mám však vlastní label a můžu si dělat, co chci, takže jsem se rozhodl realizovat několik aktuálních plus tři starší skladby jako svoji ucelenou sólovou desku," doplňuje hudebník a zároveň uklidňuje fanoušky skupiny: "Prostě jsem si natočil pár písniček, nedělal bych z toho žádnou záležitost, nepomýšlím na regulérní sólovou dráhu či koncertní vystoupení a ani to nijak nezasáhne činnost skupiny. Ta pokračuje dál. Naopak mám připravené nové skladby i pro Dohodu, ty by se měly natočit v létě. Pokračujeme i v živém hraní. Pokud by se nějaká ze sólových skladeb líbila, zařadili bychom ji do repertáru TD."

Název sólového debutu Dana Šustra ani termín vydání zatím nejsou známy, album by však mělo vyjít ještě v letošním roce. Píseň "Requiem pro Petra Šabacha" si můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY