Mňága a Žďorp spustila kampaň na Startovači. S pomocí fanoušků chce vydat nové album

13.03.2019 13:09 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Dva roky po "Třínohém psovi" má Mňága a Žďorp připravené další album. Bude se jmenovat "Třecí plochy" a skupina by jej v květnu ráda natočila, a to opět ve Studiu Sono pod producentským vedením Milana Cimfeho. Aby se jí sen splnil a deska mohla dle plánu 9. září vyjít, spustili muzikanti kampaň na Startovači, pomocí které chtějí od fanoušků shromáždit prostředky na realizaci.

Kampaň začala v neděli 10. března večer a potrvá 30 dnů, během kterých by formace z Valmezu ráda vybrala 500 tisíc. Cílová částka je nastavena tak, aby pokryla všechny přímé náklady na studio, produkci a výrobu nosičů, cokoliv navíc půjde například na PR, klipy nebo promo. Hlavní odměnou je samozřejmě nová kolekce - na cédéčku, vinylu, magnetofonové kazetě či jako download.

Mezi méně obvyklými odměnami, které si lidé (startéři) budou moci koupit, je například Den s Mňágou ve studiu nebo účast na večírku nazvaném Třecí párty. "To bude asi divoká noc u Tibíka na statku! Postavíme tam pořádný aparát, na kterým si novou desku pár dní před oficiálním vydáním pustíme, na velké zahradě bude ohniště, na kterém se bude ledasco péct, narazíme sud(y) a vy si budete moct na té zahradě klidně postavit stan a přespat. Dýdžejové Fili, Neky, Inža, Marci, Tibi a Jaros se postarají o neustálý tok kvalitní hudby! A až se setmí, tak Vám trochu zahrajeme, když už jsme kapela! Takhle nějak vypadá náš tajný plán..." charakterizuje akci frontman Petr Fiala.

Mňága má momentálně hotovou jednu písničku, coververzi "Je to nejistý" kapely J.A.R., která původně vznikla pro tribute album Holého party. Nakonec bude zařazena i na novinku, a tak si ji můžete poslechnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY