Gaia Mesiah otevírá novou etapu, energií nabitá funguje i naživo přímo excelentně

21.02.2019 17:00 - Hana Bukáčková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Gaia Mesiah je momentálně na klubovém turné, na kterém křížem krážem republikou prezentuje svoji novinku "Excellent Mistake". Na první pražské zastávce ji pokřtili producent Amák a ředitelka vydavatelství Warner Music Marcela Kočandrlová. Energií nabitému setu předskakovala kapela Dreddy Seppsama.

Live: Gaia Mesiah

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 19. února 2019
setlist:In the Streets, After Rainbows, Maňana, Apocalypse 5, Black Bridge, Reservation, Tam to všechno je, Hip-Hop, Blueberry, Ocean, Wind Blowing Down, I Believe in You, Tasty, Království, More Warriors, San Pedro, Journey to Ixtlant, Alpha Female, I´m The Boss Of Me
Fotogalerie

Gaia Mesiah, Lucerna Music Bar, Praha, 19.2.2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Gaiu netřeba sáhodlouze představovat - špička klubové scény, o jejíž koncertech se traduje, že patří k top energickým a živočišným bombám. Důkazem toho byly i bezchybně odehrané únorové koncerty v hojně zaplněném Lucerna Music Baru. První večer otevřela předkapela Dreddy Seppsama, o den později The Complication, kteří vzešli jako vítězové z výběrka, které ohlásila sama skupina na svých stránkách.

Půl roku si museli fanoušci počkat na odložené turné Gaia Mesiah poté, co ho formace společně s vydáním dlouho očekávané desky "Excellent Mistake" kvůli nemoci Morelly posunula.

Gaia Mesiah, Lucerna Music Bar, Praha, 19.2.2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Skupina v původním osazenstvu je momentálně už na svém třetím turné po svém velkém, přitom pozvolném návratu v roce 2016. Vše korunovali letos vydanou deskou, klenotem ve svojí diskografii, kterou veřejnost utvrdili v tom, že to nebyla náhoda. A vzkázali, že jim to po letech jiskří, že chemie na pódiu je cítit na míle daleko a že s tím trvalým comebackem na scénu to myslí opravdu vážně.

Gaia Mesiah, Lucerna Music Bar, Praha, 19.2.2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Ikona českého alternativního hard rocku v čele s nejlepší frontwomankou v zemi úderem deváté večerní nastoupila pozvolna za tónů intra, které se stejně jako na desce proměnilo v odpalovačku "In The Streets". Kapela hned jako třetí písničku zařadila "Maňanu", aby si přišli na své ti, co si přišli vychutnat letité hitovky, a nemuseli na ně čekat až do konce. Mezi novinkami, kterých GM z nové desky přehráli většinu, nebyla osamocená - do setlistu průběžně sázeli trumfy "Apocalypse 5", "Black Bridge", "Ocean", "More Warriors", "San Pedro" či "Alpha Female". O den později pak vyměnili novinku "Hip-Hop" za kultovní prvotinu "Gaia Mesiah".

Gaia Mesiah, Lucerna Music Bar, Praha, 19.2.2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Nebyl to jen závan jisté nostalgie, písničky většinou dostaly nový kabátek, zněly svěže. Do zpěvu se častěji připojoval baskytarista Josh, který se spíš v předchozích letech s holkami vezl. Mimo jiné prošel velkou proměnou poté, co se natrvalo přestěhoval z Austrálie do Prahy, změnil životosprávu a to se odrazilo na výrazném váhovém úbytku.

Gaia Mesiah se neuvěřitelně stmelila, hraje, jak nikdy předtím, a strhává všechny fanoušky svojí nezkrotnou energií, díky níž jí je všude plno. Lví podíl na tom má právě Marka Rybin, která by se rozdala. Její chrčák a hodně vysoké akrobatické výskoky jsou přímo pověstné a celkově je nezastupitelným pojítkem mezi kapelou a publikem, které funguje spontánně a přitom velmi oddaně. Klobouk dolů, že to zpěvačka zvládne bez udýchání a set šlape od první do poslední sekundy.

Gaia Mesiah, Lucerna Music Bar, Praha, 19.2.2019
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Nebyl by to pražský koncert, kdyby nedošlo na křest. Novou studiovku zhruba v půlce setu pokřtili ti, kteří na ní mají největší nezastupitelný podíl. Prvním kmotrem byl producent Amák, druhou kmotrou Marcela Kočanrdlová z vydavatelské společnosti Warner Music, pod jehož hlavičkou nahrávka vyšla. O poznání komunikativnější byli kmotři druhého koncertu, kterými byli šedá eminence kapely - otec Marky, který jim pomáhal financovat začátky a první album - a manažer Petr Fořt, který skupinu po letech stmelil.

Vivat, Gaia je definitivně zpět a pořádně zatápí pod kotlem na české klubové scéně jako za starých časů! Na rozdíl od jiných nemá zapotřebí strhávat pozornost něčím jiným než kvalitně odvedenou prací a vystačí si s jednoduchým vizuálem, který dokonale koresponduje s jejich říznou muzikou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY