The Beach Boys se po padesáti letech vrátí do Prahy

10.02.2019 17:08 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Přestože The Beach Boys dělají hudbu více než půl století, i nadále pokračují ve své jízdě na vlnách, která nemá v amerických hudebních dějinách obdoby. Stali se synonymem pro životní styl Kalifornie a americkou ikonou pro fanoušky po celém světě. A 16. června 2019 vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny. Vstupenky v cenovém rozmezí 2 590 - 3 990 Kč jsou k mání v sítích TMaster a TPortal.

Od doby, kdy zpěvák Mike Love napsal text k prvnímu hitu The Beach Boys, skladbě "Surfi'n" (1961), dosáhly desítky hitů skupiny prvních příček hitparád a staly se věčnými hymnami americké mládeže. Za všechny jmenujme "Surfin' USA", "Surfer Girl", "Fun, Fun, Fun", "I Get Around", "California Girls", "Help Me Rhonda", "Barbara Ann", "Good Vibrations", "Wouldn't It Be Nice", "Rock And Roll Music" a "Kokomo".

The Beach Boys prodali přes sto milionů alb po celém světě a získali více než 33 ocenění RIAA za zlaté a platinové prodeje svých nahrávek. Obdrželi také Cenu Grammy za celoživotní úspěch a byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Během své kariéry odehráli více koncertů než jakákoliv jiná významná rocková kapela v hudební historii. Jejich kompilace "Sounds Of Summer: The Very Best Of The Beach Boys" obsahující třicet jejich největších hitů byla ověnčena trojnásobnou platinou a jen v Americe se jí prodalo přes tři miliony kusů.

V čele The Beach Boys stojí Mike Love a Bruce Johnston, doplňují je Jeffrey Foskett, Tim Bonhomme, John Cowsill, Keith Hubacher, Scott Totten a Christian Love. Společně udržují dědictví této americké ikonické formace. Na tomto koncertě nevystoupí Brian Wilson, Al Jardine ani David Marks.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY