Bývalý bubeník The Doors obvinil své kolegy

06.02.2003 09:38 - František Matějíček | foto: facebook interpreta

The Doors
© SONICNET
Pro všechny pamětníky řádění The Doors další zajímavá a možná už ne tak příjemná zpráva. Pokus o vzkříšení kapely, o nějž se tento týden v Los Angeles znovu pokusili kytarista Robbie Krieger a klávesista Ray Manzarek, možná nenabyde reálných rozměrů.

Bývalý bubeník The Doors John Densmore totiž obvinil oba jmenované, že na comebackových koncertech neoprávněně používají značku The Doors. Podle Densmora tvoří skupinu Jim, John, Ray a Robbie, nikoliv Stewart Copeland nebo Ian Astbury, kteří nahradili zemřelého zpěváka Jima Morrisona a bubeníka samotného. Noví The Doors sice používají přívažek "for the 21st Century", ale ani to Johna Densmora neuspokojuje, zvažuje proto žádost o soudní opatření.

Johnův pokus je samozřejmě zčásti motivován i zhrzeností z neúčasti na comebackových koncertech, přesto je nutno podotknout, že on sám byl přizván ke spolupráci už před dvěma lety, ovšem po několika vystoupeních od další spolupráce sám upustil s tím, že bez Jima Morrisona nemohou The Doors nadále vystupovat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY