Gaia Mesiah nás zve do svého "Království". Ani po dvanácti letech neztratila nic ze své síly

28.01.2019 12:19 - Hana Bukáčková | foto: Pavla Hartmanová

V pátek 1. února vychází dlouho očekávaná deska "Excellent Mistake" rockových divoženek Gaia Mesiah. Čekání na ni trvalo celých dvanáct let. Kapela se dala dohromady v roce 2016, její existenci ale ve své podstatě uťal okamžik, kdy frontmanka Marka Rybin v roce 2008 odešla ke Skyline. Teď je ale zpět - formace odehrála dvě comebacková turné, natočila singl "Sílu!" a teď na chystanou placku upozorňuje jeho následovníkem nazvaným "Království".

"'Království' napsala bubenice Misha, inspirací jí byl příběh o Janu Husovi. Dlouho to byla šuplíková záležitost, Morella pak přišla s kytarovým riffem," řekla nám v chystaném rozhovoru Marka. Jak v songu, tak v klipu je zachycen bezbřehý příval energie, živočišnost a rocková dravost, které na české scéně léta chyběly. Režisér Matěj Říha kapelu nechal v nejpřirozenější poloze, do ničeho ji nestylizoval a udělal dobře. Atomovka Gaia je zpět, Josh promine - vivat, bohyně!

Původní termín vydání nového alba byl v září, kvůli náhlé vážnější nemoci Morelly se ale vše muselo odsunout. Novinka vznikla během půl roku, obsahuje tucet songů nahraných u Amáka ve Studiu Golden Hive. Desku Gaia Mesiah podpoří koncertním turné, na které vyráží 7. února.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY