Marcus & Martinus se vrátí do Česka

25.01.2019 14:43 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Sourozenecké duo Marcus & Martinus je bezesporu jednou z největších norských senzací posledních let. Sedmnáctiletá dvojčata zpívají od svých pěti let, profesionální kariéru ale nastartovala až v roce 2012. Jejich popularita nabrala v posledních letech nevídaných rozměrů a aktuálně patří k nejúspěšnějším evropským umělcům nové generace. Kdekoliv se bratři Gunnarsenovi objeví, vyvolávají davové šílenství a jejich koncerty jsou měsíce dopředu beznadějně vyprodány. To kluci potvrdili i v Praze, kde se poprvé představili v březnu minulého roku. A letos v létě se k nám vrátí, aby odehráli velký open air koncert. Ten se uskuteční 13. července ve Slavkově u Brna. Vstupenky v ceně 990 Kč se dají zakoupit v sítích TMaster a TPortal.

Kariéru dua Marcus & Martinus odstartovala v roce 2012 norská talentová soutěž Melodi Grand Prix Junior, kterou bratři s písní "To dråper vann" s přehledem vyhráli. Tehdy desetiletí chlapci se okamžitě stali miláčky norského publika a jejich popularita začala závratně stoupat. V roce 2015 vyšlo jejich debutové album "Hei", které se hned po vydání vyhouplo na nejvyšší příčku tamější prodejní hitparády. Globální průlom se dostavil v roce 2016, kdy se na trhu objevilo album "Together". To Marcus & Martinus nazpívali již kompletně v angličtině, a otevřeli si tak vrátka i za hranice své rodné vlasti. Deska se dostala na zlatou pozici nejen v Norsku, ale i ve Švédsku a velmi slušně zabodovala i v prodejních hitparádách Finska, Dánska nebo Polska.

Na úspěch zmiňované kolekce duo plynule navázalo v roce 2017 počinem "Moments", který dal název i velkému evropskému turné. Z desky pocházející singly "Make You Believe In Love", "Dance With Me" nebo "First Kiss" obsadily první místa hitparád napříč Evropou a na YouTube mají desítky milionů zhlédnutí. I v letošním roce stráví Marcus & Martinus většinu času na koncertních pódiích. Díky obrovskému zájmu posluchačů a silné fanouškovské základně v České republice se vrátí i k nám. Tentokrát je bude čekat velká výzva v podobně open air koncertu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY