Vojta Dyk a B-Side Band chtějí, aby jejich novinka "Beat ve swingu" spojovala

24.01.2019 12:55 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vojta Dyk a B-Side-Band se v novém klipu rozhodli spojovat. Myšlenkou singlu "Beat ve swingu" je totiž dávat hudbou dohromady lidi bez rozdílu národnosti nebo životních stylů.

Video natočila režisérská dvojice Hana Mikolášková a Filip Novák. Hudbu a text má na svědomí herec a muzikant Lukáš Janota, finální mastering obstarali lidé z jednoho z nejznámějších studií světa Abbey Road. Vše se dělo pod producentským dohledem bandleadera B-Side bandu Josefa Buchty.

Píseň "Beat ve swingu" není úplná novinka. Dva roky byla součástí programu barové scény, se kterou kapela navštívila téměř osmdesát měst a festivalů. Až nyní je však ke slyšení ve studiové verzi. "Lukáš Janota dokázal krásně skloubit muziku a téma, které bych shrnula asi takto: hudba nás spojuje napříč žánry, časem, zeměmi, módními i životními styly. V hudbě, a ve swingu zvlášť, je kromě toho pocitu souznění ale i obrovská dávka radosti a energie. A to všechno jsme se snažili nějak převést do klipu, ve kterém se individuální jízda autem mění v jednu pořádně rozjetou party, která rozhýbe všechny přítomné před i za kamerou," dodává režisérka Hana Mikolášková.

Láska ke swingu se odráží i v klipu, který se natáčel v pražské La Fabrice. Kromě Dyka a členů B-Side bandu se na plac dostali i tanečníci a stepaři. "Měli jsme veliké štěstí, že se podařilo dát dohromady nejen tým fantastických profesionálů v čele s choreografem Pavlem Strouhalem, ale že i typově nám to obsazení podpořilo tu hlavní myšlenku. Tedy společná party napříč národnostmi," doplňuje Hana Mikolášková.

Dyk se začátkem února bude účastnit coby porotce pěvecké soutěže Hlas Česko Slovenska. V červenci společně s B-Side bandem zahrají před Stingem, který zamíří do zámeckých zahrad ve Slavkově u Brna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY