Na Woodstocku budou slavit The Killers, Jay-Z nebo Miley Cyrus

12.03.2019 08:26 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Oslavy padesáti let od prvního ročníku legendárního festivalu Woodstock letos budou hned dvoje, a to ve stejném termínu. Kromě Bethel Woods Music and Culture Festivalu, konajícího se na farmě Bethel, se uskuteční i třídenní Woodstock, který pořádá spoluzakladatel originální přehlídky Michael Lang. Akce se bude konat v městečku Watkins Glen nedaleko New Yorku od 16. do 18. srpna 2019. Lang dále oznámil, že na seznamu nebude chybět hip-hop, rock a pop v kombinaci s hrdiny ročníku 1969.

V line-upu se tak nachází jak hvězdy současného mainstreamu (The Killers, Miley Cyrus, Portugal. The Man, Janelle Monáe, Halsey, Imagine Dragons...), tak výrazná rocková stopa posledních desetiletí (Robert Plant, Gary Clark Jr., The Raconteurs, The Black Keys...). Ze starých bardů na festivalu po padesáti letech znovu zahrají například Santana či Dead And Company. Na mezinárodním závodišti ve Watkins Glen se očekává návštěvnost kolem 100 tisíc lidí. Další jména pořadatelé oznámí zřejmě během následujících dvou týdnů.

Kompletní seznam zatím potvrzených účinkujících: Bishop Briggs, Brandi Carlile, Cage The Elephant, Chance The Rapper, Courtney Barnett, Dawes, Dead And Company, Dorothy, Greta Van Fleet, Halsey, Imagine Dragons, JAY-Z, Janelle Monáe, Margo Price, Miley Cyrus, Portugal. The Man, Pussy Riot, Robert Plant, Run The Jewels, Santana, Sturgill Simpson, The Black Keys, The Killers, The Lumineers, The Raconteurs.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY