Poslední album The Cranberries vyjde v dubnu, kapela uvolnila první singl

16.01.2019 15:14 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Je to rok, co zpěvačka The Cranberries Dolores O'Riordan nečekaně zemřela. Už krátce po její smrti skupina zveřejnila informaci, že nešťastná událost se stala v době, kdy společně připravovali nové album. To nakonec vyjde 26. dubna pod názvem "In the End". Podle prohlášení zbývajících členů bude obsahovat jedenáct písní z pera O'Riordan a jejího spoluhráče Noela Hogana.

Skladby začaly vznikat během turné The Cranberries v květnu 2017, v zimě téhož roku vznikly demoverze i s hlasem zpěvačky. Po měsících truchlení muzikanti získali plnou podporu její rodiny a najali producenta Stephena Streeta (ten jim produkoval čtyři desky včetně debutu "Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?"), aby dal kolekci finální podobu. "Věděli jsme, že vydání skladeb a alba je tou největší poctou, kterou můžeme Dolores dát" uvedli v prohlášení.

Kromě této zprávy zveřejnila skupina 15. ledna 2019, tedy v den výročí úmrtí frontmanky, také první skladbu "All Over Now". Ta se nese v duchu dosavadní tvorby The Cranberries a irské formaci rozhodně ostudu nedělá. Poslechnout si ji můžete pod článkem.

Jen pro úplnost ještě dodejme tracklist "In the End": All Over Now, Lost, Wake Me When It’s Over, A Place I Know, Catch Me If You Can, Got It, Illusion, Crazy Heart, Summer, Song, The Pressure, In The End



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY