Subject Lost na konec února ohlašuje desku "Let Me Live Another Time"

14.01.2019 19:41 - Dan Hájek | foto: The Little Universe

Od poslední řadovky "Nemesis" projektu Subject Lost utekly již tři roky. Petr Adamec, který se za ním skrývá, vyplnil mezičas soundtracky k filmům "Norbert 6" a "No Way Back" a vydal épéčko "Please Stay Alive" bokovky Two Pixels Above, na níž se spojil s producentem, který si říká Dleeb. Novinka dostala název "Let Me Live Another Time" a měli bychom ji očekávat ke konci února na hudebníkově vlastní značce The Little Universe. První ochutnávkou je ambientně laděná kompozice "Cloud", jež bude celou nahrávku i otevírat.

Kolekce "Let Me Live Another Time" začala vznikat dva roky zpátky a opět půjde o konceptuální album. Petr však tentokráte vymění osamělé toulky vesmírem, apokalyptické vize a exploze galaxií za mnohem komornější příběh. Nosnou linií bude intimita vztahu dvou lidí jménem Isaac a Cloud ve vědeckofantastickém vyprávění o všem, co je mezi láskou, smrtí, a o věcech, které přijdou potom. Zmíněná "Cloud" uvozuje komorní atmosféru a koncept celé desky. Ten je instrumentačně velmi minimalistický - je postaven jen na hrstce prostředků, jako jsou piano, elektrická kytara, lidský hlas a field-recordings.

Subject Lost získal za svůj počin "Expo Nova" cenu Anděl v žánrové kategorii Elektronická hudba za rok 2014. K tomuto kompletu se posléze vrátil vydáním nahrávky "The Archives Of Expo Nova". Album "Let Me Live Another Time" by tak mohlo být vnímáno jako nová zvuková kapitola Subject Lost. Vyjde digitálně a také fyzicky, a to ve formě ilustrované povídky. Videoklip ke zmiňované "Cloud" si můžete prohlédnout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY