Calm Season se záznamem z Akropole vracejí ke svému nejepičtějšímu koncertu

07.01.2019 10:13 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Calm Season už mají sice déle než dva roky trvající pauzu, na své fanoušky ale Adam Vopička a Terezie Kovalová zcela nezanevřeli. Pod stromeček jim nadělili záznam pěti písní ze svého posledního koncertu před touto odmlkou, který se konal v prosinci 2016 v pražské Akropoli.

"Původně jsme měli mít natočený celý koncert, ale kvůli technické chybě máme jen pět skladeb. Ale možná to tak mělo být," říká Vopička. V každém případě jde o speciální podívanou - duo si totiž přizvalo celou řadu muzikantů a předvedlo své skladby v orchestrálním kabátku. "Hráli jsme tam v patnáctičlenné sestavě, i když původně jsme jen dva. Nechali jsme si přepsat všechny skladby do not, přestože jsou složeny podle ucha. Aranže pro ostatní nástroje nám rozepsal skladatel Petr Hora," upřesňuje zpěvák a kytarista.

Fanoušci si tak mohou vychutnat skladby z obou alb - "Mosaic Views" (2012) i "Symboly" (2014) - v mnohem epičtějším podání, pořád z nich ale srší spousta křehkých emocí. Jak to bude s kapelou dál, zatím není jasné. "Stále máme pauzu, aktivně nehrajeme, protože řeším problémy se sluchem," vysvětluje Vopička.

Na záznam všech pěti písní se podívejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY