"Na první dojem" jsou Rybičky 48 kapelou, která dorostla do tuzemské první ligy

03.01.2019 14:43 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kutnohorská formace Rybičky 48 má za sebou neskutečně povedený rok 2018, který potvrdil její vzestup do domácí poprockové špičky, nejlepší časy na festivalech a vyprodaná vystoupení. Na podzim skupina vydala dvojalbum "Best Fuck Off / Pořád nás to baví", na němž vedle známých hitů z posledních pěti let představila i nové skladby, u kterých si nedala žádné stylové hranice.

Postupně je všechny zveřejnila na YouTube a podle počtu zhlédnutí se následně rozhodla, že koncertní videoklip udělá ze skladby "Na první dojem". Jasně politický podtext s údernou první větou nijak nerozmazává dojem z našlapané pecky a melodického sóla. "Nový klip můžete brát jako náš novoroční projev. Klip byl natočen na vyprodaných koncertech v Paláci Lucerna v Praze a v Hale Vodova v Brně. Tím pádem se v roli herců objevuje pár tisíc z vás. My vám chceme poděkovat, protože vy nejste komparz, ale naše hlavní hvězdy a bez vás by nemělo nic z toho, co děláme, smysl," napsali pankáči na svém Facebooku. Drobnou výtku lze adresovat přimíchanému aplausu diváků, který takto přilepen ke studiové nahrávce působí trochu jako pěst na ucho. Jinak je ale dílo víc než symbolickou tečkou za rokem 2018.

Aktuální letopočet bude ve své první polovině hlavně ve znamení turné "Pořád nás to baví", na kterém už kapela jistě zahraje víc nových písní. Termíny a místa koncertů včetně možnosti zakoupení vstupenek lze najít zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY