Žofie Dařbujánová debutuje se svým sólovým projektem jako Zofie Dares

04.01.2019 18:25 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Mydy Rabycad patří aktuálně k nejtalentovanějším tuzemským mladým formacím a nejžhavějším vývozním artiklům. Pro mnohé tak mohlo být překvapením, když po nabité podzimní "What is Mydy Rabycad? Tour" přišla na sklonku loňského roku se sólovkou jejich zpěvačka Žofie Dařbujánová. Ta vystupuje coby Zofie Dares, tedy pod pseudonymem, který vznikl už během prvních zahraničních turné s domovskou kapelou, a novým projektem si tak splnila svůj dlouholetý sen.

Název alba "High On Being" vychází z textu písně "Garden Of Eden", která je jedním ze šestice songů z debutové kolekce. Na té spolupracovala s kolegy Tomášem Konůpkou a Nèro Scartchem, Ondřejem Slánským, ale i pianistou Ondřejem Pivcem, violocellistkou Barborou Holou nebo brooklynským gospelovým sborem.

Prvotina vychází z hudby Mydy, je postavena na melancholickém tanečním soundu plném syntezátorů. Texty Dares zaměřila na osobní příběhy, objevování sebe sama i každodenní radosti ze života, a to z prostého důvodu. "Momentálně procházím ideálním rozpoložením, kdy už jen nenadávám a nestěžuju si, ale hlavně se snažím naučit se víc si užívat hezkých věcí a momentů, i když jich třeba zrovna moc není. Zkrátka najít vždycky něco pozitivního, ačkoliv zrovna procházíte peklem," říká.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY