Kompletní soundtrack "Tři oříšky pro Popelku" vychází v nové úpravě se symfonickým orchestrem

20.12.2018 15:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Čas Vánoc znamená také období klasických televizních pohádek, ke kterým s oblibou usedají celé rodiny. K těm nejkultovnějším patří "Tři oříšky pro Popelku", které mají letos 45 let od premiéry. A jelikož skladatel Karel Svoboda by se právě v těchto dnech dožil osmdesáti let, došlo k realizaci nápadu vydat hudbu z tohoto snímku na CD.

Na to se vešlo kompletní znění v nové, delší, ale věrné verzi, kterou natočil Český národní symfonický orchestr pod vedením Jana Chalupeckého. Hudbu k filmu znají posluchači po celém světě, o čemž svědčí i fakt, že tento soundtrack exportuje Supraphon do 24 zemí světa.

Tři oříšky pro popelku - soundtrack
© facebook interpreta
"V roce 2015 se film 'Tři oříšky pro Popelku' zařadil mezi světová filmová díla, která jsou s obrovským diváckým ohlasem uváděna s doprovodem velkých symfonických orchestrů, neboť nejen filmové dílo samotné, ale právě výjimečná filmová hudba si taková uvádění plným právem zasluhují. Poprvé jsme takové uvedení připravili ve spolupráci s německou agenturou v roce 2015 a od té doby se událost opakuje každoročně. V období adventu 2018 Popelka potěší diváky celkem dvaadvacetkrát, kromě německých měst i ve Švýcarsku a v Rakousku. České premiérové uvedení se konalo v roce 2017 na Soundtrack festivalu v Poděbradech a pražská premiéra proběhla 11. prosince 2018 v Obecním domě," vysvětluje Jiří Paulů z nakladatelství ProVox Music Publishing, s.r.o., které zastupuje autorská práva Karla Svobody.

Jako bonus je na CD i originální nahrávka "Kdepak ty ptáčku hnízdo máš?" v podání Karla Gotta.

"Tři oříšky pro Popelku" zažívají nyní několik premiér. Mimo nově natočeného soundtracku je to i pohádková divadelní show, která diváky přenese do známého pohádkového příběhu nejen prostřednictvím hereckých výkonů známých osobností v čele s Pavlem Trávníčkem, ale také díky výpravě s množstvím kostýmů, kouzel a jevištních efektů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY