Dropkick Murphys se vracejí do Prahy

19.12.2018 14:37 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian /musicserver.cz

Když je patřičná odezva a nažhavené publikum, hraje se to samo a kapely rády na místě činu pořádají další koncerty. Jasným důkazem mohou být celtic punkeři Dropkick Murphys. Na ty se v Česku čekalo docela dlouho a pak letos v únoru málem zbořili Malou sportovní halu, když ji spolehlivě proměnili v pravou irskou dupárnu. A nyní skupina ohlásila, že se do Evropy vrátí také napřesrok a nevynechá ani Prahu.

Tentokrát si bostonská formace nasadila vyšší laťku, a koncert se uskuteční v Tipsport Aréně. A datum, které zaškrtnout v kalendáři? Úterý 11. června od osmi hodin večer. Vstupenky v ceně 900 Kč jsou již v prodeji, k dispozici budou i místa na sezení. Irové vystoupením v Praze své krátké, šestizastávkové turné zahájí, jako support vystoupí ska-punkáči z Los Angeles The Interrupters.

Dropkick Murphys už zahájili třetí dekádu na scéně a v současné době patří k předním spolkům celtic punku. Původně ostřejší punkový výraz zejména na poslední trojici alb ("Going Out In Style", "Signed and Sealed In Blood" a "11 Short Stories of Pain and Glory" trochu obrousili, a vytvořil tak vyvážený mix mezi dravostí a melodičností irské hudby. A natáhli k sobě davy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY