Michal Hrůza klipem k písni "Nad světem (Nezapomínej)" láká na film "Narušitel"

15.12.2018 13:22 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Michal Hrůza natočil už slušnou řádku filmových hitů a videoklipů. Nyní k nim přidává další - píseň "Nad světem" s podtitulkem "Nezapomínej" tvoří soundtrack k filmovému dramatu z leteckého prostředí "Narušitel". Snímek režiséra Davida Baldy budou moci navštívit diváci v českých kinech už 24. ledna.

Film je inspirován životním příběhem armádního pilota Vladislava Baldy a dalších pilotů tehdejší doby. Spojitost jmen hlavního hrdiny a režiséra není náhodná - mladý filmař je jeho vlastní vnuk. "Fascinovalo mě, že základní lidskou potřebu po svobodě cítí i teprve osmnáctiletý scenárista, kameraman a režisér David Balda, který vnímá tuto hodnotu stejně jako já i špičkoví herci, které pro tento film získal. V klipu se snažím ztvárnit postavu pilota RAF, kterého ve filmu hraje legendární Stanislav Zindulka. Zároveň ohromující je skutečnost, že i piloti v normalizačním Československu vnímali svobodu nad světem, proto jsem píseň právě tak pojmenoval," vysvětluje Michal Hrůza.

Nový singl nepůsobí zásah na první dobrou, možná proto, aby zapadl do celkové koncepce filmové muziky. Hrůza totiž dostal na starosti kompletní hudební doprovod. Nevlezlá skladba se přitom poslouchá příjemně. Doplňuje tak výčet dalších titulů, kam Hrůza napsal hudbu. Stalo se tak u velkofilmu "Lidice", komedie "Pohádky pro Emu" či seriálu "Vyprávěj". Ve snímku "Narušitel" mají vedle zmíněného Zindulky hlavní herecké role Jiří Dvořák, Petr Kostka, Petr Neškudla, nebo Veronika Arichteva.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY