Floex a Tom Hodge vyrážejí na tour

06.11.2018 13:41 - Dan Hájek | foto: Ashley Rommelrath

Album "A Portrait Of John Doe" je unikátním projektem a podobně unikátní bude i jeho živé provedení. Floex a Tom Hodge vyrážejí na turné s imaginárním orchestrem a s projekcemi speciálně vytvořenými pro tento akt.

Koncertní štace startuje již v úterý 6. listopadu v Bratislavě a končí 24. listopadu v Petrohradě, na konci měsíce pak dvojici muzikantů ještě čeká předskakování spřízněným Hidden Orchestra na jejich londýnské show. Na domácí půdě je lze zastihnout na šesti koncertech, z nichž ten pražský v MeetFactory, který se odehraje v neděli 11. listopadu, bude mít punc oficiálního křtu nahrávky. Kompletní přehled všech zastávek naleznete třeba tady.

"Ve srovnání s hraním s orchestrem, kde vše bylo dané, jsou přípravy virtuálního orchestru daleko obtížnější. Program jsme museli zredukovat pro tři hráče, aktivně využijeme také analogové syntezátory," popisují chystané koncerty oba hlavní aktéři. Naživo je tak doplní jen bubeník Jakub Tengler a originální projekce Marka Čihaře. "Jednotlivé členy symfoňáku jsme si natočili na pětatřicet GoPro kamer. Nástroje, které nás doprovázejí, projektujeme na balóny, které nám levitují nad hlavami," přibližuje detaily Floex.

Nahrávka "A Portrait Of John Doe" vznikala za pomoci Symfonického orchestru Českého rozhlasu (SOČR) a svého prvního živého provedení se dočkala loni v září. Souběžně s nadcházejícím turné by pak mělo vyjít live épéčko "John Doe: Arise In Prague" se záznamem čtyř kompozic zachycených ve Studiu 1 Českého rozhlasu (společně se SOČRem a čtyřmi perkusionisty). Na YouTube a dalších sociálních sítích by se zároveň měla objevit i jeho video obdoba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY