Exkluzivně: Premiéra klipu "Salám banán" Mňágy a Žďorp s Tomášem Klusem

29.10.2018 13:00 - Dan Hájek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Parta okolo Petra Fialy Mňága a Žďorp má v posledních měsících celkem napilno. Muzikanti chystají podzimní turné s Vypsanou fixou a pak speciální sadu předvánočních koncertů s hosty, jejichž malým/velkým vrcholem bude dvojkoncert v pražském Lucerna Music Baru (11. a 12. prosince). Ještě než se opětovně vydají na cestu, připomínají se klipem z loňského narozeninového koncertu ve Foru Karlín. Obrazového záznamu se dočkala skladba "Salám banán", v které hostují Tomáš Klus a Jiří Kučerovský.

Střihový videoklip rekapituluje celý večer, od příprav přes show plnou hostů až po závěrečnou autogramiádu. Režii obstaral Tomáš Krejčí. Snímek zároveň funguje jako návnada na věci blízké. "Naše vazby jsou dlouhodobé a silné," doplňuje Márdi k chystané společné koncertní štaci. "Lidsky si sedíme a dokážeme si spolu dobře vyhovět na pódiu i zapařit v zákulisí. Těším se, až si zase poslechnu písničky od Mňágy, na kterých jsme celá kapela vyrůstali. Taky se těším na koncert v Čáslavi, kde jsem se narodil, ale nikdy tam nehrál. A nejvíc se těším na to, až se vplížím do mňágovský šatny, ukradnu řízek kytaristovi Martinu Knorovi a napíšu mu tam vzkaz: 'Měl sis ho podepsat.'" Videopozvánka je k vidění na tomto místě.

Kromě již výše popsané tour se skupina věnuje přípravám nového alba. To by mělo obsahovat deset nových písniček a natáčet by je Valmezané měli opět ve studiu Sono pod dohledem producenta Milana Cimfeho. Deska by pak měla vyjít na podzim 2019 a stejně jako u předchozích nahrávek bude Mňága peníze na nahrávání vybírat pomocí crowdfundingového portálu Startovač.

Poslední novinkou z tábora Mňágy a Žďorp je informace, že z kraje příštího roku se poprvé chystají koncertovat u protinožců. "Dostali jsme nabídku hrát a strávit nějaký čas v Austrálii, což je nabídka, která se v naší kapele neodmítá. Je přece úžasný poznat kus světa, navíc takhle vzdálenej, a ještě se tam dostat díky svojí hudbě," dodává Petr Fiala. Přesný plán nadcházejících koncertních zastávek najdete třeba zde. Klip ke skladbě "Salám banán" můžete omrknout níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY