Editors se počtvrté spojili s Rahim Rezvanim, tentokrát u singlu "Cold"

18.10.2018 16:41 - Ondřej Kocáb | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Britští Editors za sebou mají plodný rok. Poté, co jim na jaře vyšla šestá studiovka "Violence", vyjeli na celosvětové turné, v rámci kterého navštívili i Českou republiku. Nyní se za deskou opět ohlížejí a vysílají čtvrtý singl "Cold". Při natáčení se kapela znovu setkala se svým kamarádem a režisérem Rahim Rezvanim, který se podílel i na předchozích kouscích "Magazine", "Hallelujah (So Low)" a "Darkness At The Door". Tentokrát se vydali na Island.

"Cold" je hned úvodní skladba poslední řadovky a byla také jednou z prvních novinek, které skupina hrála naživo dlouho před jejím oficiálním vydáním. Táhne ji především úžasný baryton Toma Smitha a také chytlavý refrén, který ještě dlouhou dobu zůstává hrát v hlavě. Píseň o rozchodu dvou lidí, kteří se mermomocí snaží udržet vztah naživu, nabídne i ve snímku dvě hlavní role. Kromě frontmana uvidíme také americkou baletku Drew Jacoby.

Dramatický videoklip snímající bouřlivé krásy ostrovního státu výborně koresponduje s celkovým vyzněním desky a zdařile dokresluje jeden z nejsilnějším momentů "Violence". Editors jsou momentálně na turné po domácí Británii. V listopadu se vydají na další cesty po Evropě, přičemž českým hranicím budou blízko hned několikrát, včetně koncertu v Bratislavě, připadajícího na 26. listopad.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY