Už jsme doma opět změnili sestavu

13.01.2003 13:23 - Antonín Kocábek | foto: facebook interpreta

Už jsme doma
© facebook interpreta
Už jsme doma jsou bezesporu jménem, které je všeobecně známým nejen zájemcům o alternativní hudbu, ale díky účasti na všech podstatných letních festivalech i mnohým, které jejich tvorba neoslovuje, a nebo přímo svou proměnlivostí, změnami temp a nestádností odpuzuje. Rovněž i o úspěších skupiny v zahraničí toho bylo řečeno dost - nebo znáte snad i jinou domácí formaci, která odehrála v zahraničí řádově stovky koncertů a vyšla jí tam v reedici znovu většina jejich diskografie?

Ovšem na personální proměny mají vyloženou smůlu - v současnosti již ve skupině nepůsobí nikdo ze zakládající sestavy z roku 1985, neboť i dlouholetý leader Míra Wanek do ní přišel zhruba rok po jejím vzniku. Bubeník Petr Bőhm přibyl v polovině devadesátých let, kytarista Radek Podveský o něco později po něm. Služebně zatím nejmladším členem byl baskytarista Jarda Cvach (jinak zároveň i člen kapel P.S. a Tři čutory). Ten ovšem nyní po ročním působení odešel, a tak mají UJD opět nového basistu, jejichž souhrnný počet se tak už přibližuje desítce. Stal se jím Miloš Albrecht, kterého si někteří mohou pamatovat coby člena jedné z bývalých sestav formace Pod Černý vrch (podílel se na jejich nahrávce "Celibát 2000").

Takže nezbývá než jen doufat, že aktuální sestava vydrží delší dobu a že se konečně dočkáme i již rok slibovaného nového alba "Rybí tuk". Koncertní premiéra nové sestavy proběhne ve středu 15. ledna v pražském klubu Vagón.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY