V den vydání "Darker Days" přijedou Peter Bjorn And John do Prahy

17.09.2018 13:15 - Dan Hájek | foto: Peter Bjorn And John

Album "Breakin' Point" vyšlo před dvěma lety, na letošní říjen pak Peter Bjorn And John ohlašují svou již osmou řadovku "Darker Days". Na její vydání naváže i krátké evropské turné, v rámci kterého se kapela v pátek 19. října (což je zároveň den, kdy deska vyjde) zastaví v pražském Lucerna Music Baru (vstupenky můžete kupovat třeba zde). Následně se trio přesune do Severní Ameriky.

Peter Bjorn And John - Darker Days
© facebook interpreta
Album se natáčelo ve Stockholmu ve studiích Atlantis a skupina vznik popisuje jako návrat ke kořenům, kdy co rok vydávala něco nového a servírovala přímočařejší skladby bez nadměrných hlukových rovin. Obal, který vidíte nalevo, má symbolizovat soudržnost, kdy jednotlivé kosti jsou vzájemně propojeny. Peter Bjorn And John jsou spolu přes dvacet let a i zde se chtějí prezentovat jako funkční tvůrčí celek.

Novinková kolekce začala vznikat těsně po vydání zmíněné "Breakin' Point". Jako první tehdy trio hlavních aktérů vymyslelo název, posléze začal každý přinášet své vlastní skladby. V nich se třeba Peter zabývá tím, co se děje ve světě okolo nás právě teď, Bjorn se naopak vrhá do vztahových rovnic a nerovnic, John je nejvíce existenciální a zkoumá do detailu stíny našich vlastních duší.

Peter Bjorn And John na "Darker Days" umístili těchto jedenáct písniček: Longer Nights, One For The Team, Every Other Night, Gut Feeling, Living A Dream, Velvet Sky, Wrapped Around The Axle, Dark Ages, Sick And Tired, Silicon Valley Blues, Heaven And Hell. Tentokráte není v plánu žádná obohacená deluxe verze, deska vyjde digitálně, na CD a LP (v černém a limitovaném zlatém provedení) - podepsané edice a trička s motivem obalu lze objednat třeba tady. Zatím nebyla uvolněna žádná návnada, lze ji však očekávat každým dnem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY