Michal Hrůza si k další filmové písni přizval Annu K.

17.09.2018 09:04 - Hana Bukáčková | foto: Dušan Prouza

Zpěvák Michal Hrůza patří mezi oblíbené a hojně vyhledávané skladatele titulních filmových písní. A tak po hitech "Pro Emu", "Zakázané uvolnění", "Sázava", "Plamen", "Duše do vesmíru", "Venuše" napsal další. Tentokráte složil titulní song "Ten, kdo tě miloval" ke snímku na motivy stejnojmenného knižního bestselleru Marie Poledňákové. Ten vstoupí do kin 8. listopadu. Jako menší ochutnávka slouží čerstvý videoklip.

Po Kláře Vytiskové, Lence Dusilové, Anetě Langerové, Kataríně Knechtové a Olze Königové si tentokrát přizval ke spolupráci Annu K.. "Duet je to proto, že i film je ve své podstatě duet. Příběh dvou lidí a píseň, která vypovídá o tom, co se odehrává v podařeném scénáři, potažmo knize paní Poledňákové," říká Hrůza a doplňuje: "Film 'Ten, kdo tě miloval' je přece krásná ukázka toho, co nejdůležitějšího se děje v našich životech, a upřímně a jednoduše řečeno, my bychom přece vůbec nežili, kdyby naši rodiče neprožili lásku a nemilovali se. A když už v názvu je 'Ten, kdo tě miloval', tak ten minulý čas nás nutí se zamyslet, co se stalo, proč už nemiluje nebo miluje? Je tam otazník? Není tam otazník? Čili pro mě, už na prvním místě, název filmu vyvolává pocit, že to prostě chci vidět."

I přesto, že ve videu na sobě oba protagonisté mají kabáty, natáčelo se během jedné srpnové noci na střeše pražské Lucerny. Teplé oblečené bylo zvoleno proto, aby nenarušovalo atmosféru filmu, jehož děj je situován do období Vánoc a třeskuté zimy. O záběry se postaral Adam Dvořák, který je zároveň producentem a střihačem filmu. Klip je vkusně sestříhaný a noční záběry přirozeně dokreslují ty ze samotného snímku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY