Julia útočí na francouzské teenagery singlem "S.E.X.T.O"

15.09.2018 16:09 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Vzpomínáte si na zpěvačku Alizée a její vůbec první a největší hit "Moi... Lolita", který se v roce 2000 nečekaně stal velkým hitem i mimo frankofonní země? Za písničkou (a následně i dvěma deskami) stála dvojice Laurent Boutonnat a Mylene Farmer, kteří si vedle kariéry Mylene rozhodli udělat i takovýto vedlejšák. Alizée je ve Francii úspěšná dodneška a zmíněná dvojka se asi rozhodla, že se ke svému původnímu nápadu po mnoha letech opět vrátí. Jen samozřejmě s jinou dívkou.

Volba padla na Julii, která v roce 2016 nepříliš úspěšně prošla pořadem The Voice Kids (pokud jste dosud netušili, že existuje také dětská verze této vyhledávací soutěže, nejste sami), jíž dvojice napsala první singl s názvem "S.E.X.T.O". A co si budeme nalhávat, pro některé z nás je to hitovka jak vyšitá a je až neuvěřitelné, jak Boutonnat dokáže ignorovat jakékoli hudební trendy a jede si stále to svoje. Skladba zní opravdu jako nějaká patnáct let zapomenutá píseň Alizée či Farmer, jen s mírně modernějším zvukem. Člověk se ale může jen ptát - proč? Může tohle zaujmout (alespoň) francouzské teenagery? Možná se tím ale skladatelské duo jenom tak baví...

Klip se sice odehrává v nahrávacím studiu, ale za pultem místo téměř šedesátiletého skutečného skladatele a producenta sedí dva mladí a pohlední chlapci, kteří občas pokroutí nějakým tím čudlíkem. Julia u toho zpívá, s několika holkama tančí a u konce videa na sebe s jedním z producentů i trochu láskyplně mrknou.

Je to sice ten nejkomerčnější produkt, jenž ještě chce něco vytěžit z kontroverze v názvu skladby, ale kdyby podobně zněla hudba českých rádoby producentů, kteří se snaží prosadit mladé domácí zpěvačky, jásali bychom nadšením.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY