shop.musicserver.cz
Nové desky 36/2018 - od Paula McCartneyho přes Lennyho Kravitze po Tomáše Kluse

Nové desky 36/2018 - od Paula McCartneyho přes Lennyho Kravitze po Tomáše Kluse

Vydáno: 10.09.2018 08:52 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na stojanech s novou hudbou už se to opět blýská hvězdnými jmény. Tento týden se těšte na očekávané desky Paula McCartneyho, Lennyho Kravitze a Tomáše Kluse. Per Gessle se představí opět sólově, Alter Bridge a Yes živě, po světových městech se rozletí Thibault Cauvin, rockery potěší Korpiklaani a soulové nadšence Kandace Springs.

Pokud se v pondělí 10. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Paul McCartney - Egypt Station (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Paul McCartney - Egypt Station
Jedno z nejočekávanějších alb tohoto roku je tu. Legendární Brouk Sir Paul McCartney se vrací po dlouhých pěti letech a vydává své sedmnácté sólové album "Egypt Station". S přípravou šestnácti písniček začal anglický muzikant již krátce po vydání předchůdce "New" a stejně jako v jeho případě, i tentokrát vsadil na o generaci mladšího producenta, který je již několik let v kurzu, a sice na Grega Kurstina. Ten je známý především díky spolupráci s Kelly Clarkson, Siou, Beckem a Adele. Během nahrávání, které probíhalo ve studiích v Los Angles, Londýně a v Sussexu vznikly i tři písničky, které produkoval Ryan Tedder z One Republic, ovšem na nahrávku se dostala jediná, druhý singl "Fuh You". Sám McCarney desku označuje jako koncepční a dodává k tomu: "Líbila se mi ta slova 'Egypt Station'. Připomnělo mi to alba, která jsme kdysi dělali. Začíná ve stanici první písně a každá další je odlišnou stanicí. Dává nám nějakou myšlenku základu všech písní kolem ní. Přemýšlím o ní jako o snovém místě, odkud vychází hudba." Součástí alba budou také dvě instrumentální písně a k sehnání bude jak na vinylu, tak i v bonusové verzi bohatší o další dvě skladby. První ochutnávky servíruje nositel Řádu britského impéria na svém YouTube.com profilu.


Lenny Kravitz - Raise Vibration (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / funk

Lenny Kravitz - Raise Vibration
S jedenáctou studiovou deskou přichází populární rocker Lenny Kravitz. Nahrávka nese titul "Raise Vibration" a předcházela mu dvojice singlů "It's Enough" a "Low". Kromě těchto skladeb obsahuje nahrávka dalších deset kousků. Jak má Lenny ve zvyku, většinu nástrojů si nahrál sám a nechal si pomoct jen od svých dlouholetých kolegů - kytaristy Craiga Rosse a klávesáka Davida Barona. Jak se jim dílo povedlo, posuďte sami po poslechu ukázky na YouTube.com.


Tomáš Klus - Spolu (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Tomáš Klus - Spolu
Pokud nebudeme počítat loňský živák "Živ je (live)", napínal Tomáš Klus své fanoušky s novým albem více jak tři roky. Jejich čekání ukončila šestá deska třineckého rodáka, kterou nazval "Spolu", a o něco delší čekání jim kompenzuje hned jednadvaceti písničkami, jejichž hlavním poselstvím je poznání, že mluvit spolu a milovat jsou nejcennější okamžiky v životě. Při jejich nahrávání nemohla chybět ani jeho Cílová skupina ve stabilním složení Jiří Kučerovský, Jan Lstibůrek a Petr Škoda, k níž se přidala také jeho žena Tamara Klusová a Jan Jelen. Společně se snažili o větší žánrovou pestrost, a tak folk osvěžili ještě rockem a indie a nabídnou i jednu hospodskou odrhovačku. Jak se jim to povedlo, můžete zjišťovat na stránkách vydavatelství Supraphon, kde se můžete také rozhodnout, zda si album nepořídíte ve fyzické verzi na CD. Ta nabídne výpravný booklet, o jehož grafiku a design stavící na principu kruhu se postaral výtvarník a tatér Ondrashe s přispěním fotografa Tomáše Třeštíka. Ke každému CD je navíc jako dárek přibalen barevný náramek.


Clutch - Book Of Bad Decisions (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy rock

Clutch - Book Of Bad Decisions
Heavyrocková formace Clutch z Marylandu vydává své dvanácté studiové album "Book Of Bad Decisions". Fanouškům přináší patnáct nových kousků, kreré jsou k dostání hned v několika formátech: Na CD, dvou LP a v několika verzích i na vinylu. Na nahrávání dohlížel producent Vance Powell, který spolupracoval s Jackem Whitem, The Racounters nebo The Dead Weather. Jak se spolupráce povedla, ohodnoťte sami po poslechu ukázky na clutch.lnk.to


Per Gessle - Small Town Talk (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Per Gessle - Small Town Talk
Je velice pravděpodobné, že kariéra Roxette je už definitivně ukončená, a tak se Per Gessle soustředí na svoji vlastní, sólovou dráhu. Loni vydal album v rodném jazyce "En vacker natt" a letos přišla na řadu anglicky zpívaná deska. Ta dostala název "Small Town Talk" a Gessle na ní spolupracoval se švédským zpěvákem a producentem Alexem Shieldem. Výsledkem je celkem deset písniček, které se vedle popu a rocku dotýkají také keltské hudby a country. Muzikant v nich přivítal i několik hostů včetně britské legendy Nicka Lowea, Savannah Church, Jessicu S, ale především zpěvačku Helenu Josefsson, jejíž hlas uslyšíme hned v pěti písních. První písničky již nahrál na svůj YouTube.com profil a vy si je můžete ještě o něco lépe vychutnat na jeho pražském koncertu, který proběhne 7. října ve Fóru Karlín.


Alter Bridge - Live at the Royal Albert Hall (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy rock

Alter Bridge - Live At The Royal Albert Hall
Alter Bridge si můžete pamatovat díky nesmrtelným kouskům jako "Addicted To Pain" nebo "Broken Wings". Ty a mnoho dalších najdete také na záznamu živého koncertu kapely v "Live At The Royal Albert Hall". Formace zde vystoupila za doprovodu dvaapadesáti členného orchestru a dobře známé kousky díky němu dostaly zcela jiný rozměr. Show proběhla na podzim loňského roku a vy si její záznam nyní můžete vychutnat na třech CD discích a samozřejmě také na DVD. Nyní si poslechněte ukázku v podobě výše zmiňovaného kousku "Addicted To Pain".


Tip týdne

Kandace Springs - Indigo (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / jazz

Kandace Springs - Indigo
Jsou to už více jak dva roky, co jsme vám poprvé představili americkou soul jazzovou zpěvačku Kandace Springs a její debutové album "Soul Eyes". Tehdejší nová posila labelu Blue Note se od té doby etablovala na hudební scéně a svoji pozici nyní posílí druhým albem "Indigo". Zatímco prvotinu produkoval Larry Klein, tentokrát směr nahrávky udával bubeník Karriem Riggins, který v minulosti spolupracoval s lidmi jako Erykah Badu, Norah Jones, Diana Krall. Common nebo J Dilla. K němu pak přibyl v některých skladbách Jamie Hartman (Rag'n'Bone Man) a trumpetista Roy Hargrove. Není tedy divu, že v třinácti písničkách už nezní pouze soul a jazz, ale objevují se tam prvky funky, dancehallu, ale i klasické hudby. Více napoví první singly, které naleznete VEVU zpěvačky a my jen dodáme, že album seženete také na vinylu.


Korpiklaani - Kulkija (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Korpiklaani - Kulkija
Oblíbená finská folkmetalová formace Korpiklaani vydává své desáté studiové album "Kulkija". "S výsledkem naší práce jsme doposud nebyli tak spokojení, jak je tomu teď. Snažili jsme se, aby zněla co nejvíc přirozeně," prozradil zakládající člen Jonne Järvelä. Ukázky najdete na stránkách vydavatelství Nuclearblast.de.


Thibault Cauvin - Cities II (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná klasická hudba / jazz

Thibault Cauvin - Cities II
Jak je patrné z názvu novinky francouzského kytaristy a skladatele Thibaulta Cauvina, rozhodl se letos navázat na pět let staré album "Cities" a vydává jeho pokračování s pořadovým číslem dvě. Dvanáct skladeb zasvětil stejnému počtu měst, v jejichž výčtu naleznete například Rio de Janeiro, Granadu, Tokio, New York, Berlín, Bombaj, Budapest či Istanbul. Hudebně se nepohybuje pouze v intencích současné klasické hudby, ale zabíhá také do jazzu, opery a world music. K jejich nahrání si pozval i několik hostů včetně trumpetisty Erika Truffaze, hráče na kora Ballaké Sissoko, houslisty Didiera Lockwooda, mezzosopranistky Ley Dessandre nebo perkustisty Adélaïda Ferrière. Ukázky skladeb nabízí například americký Amazon.


St. Paul & The Broken Bones - Young Sick Camellia (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jižanský soul / soul

St. Paul & The Broken Bones - Young Sick Camellia
Americká kapela St. Paul & The Broken Bones, kterou jsme mohli vidět vloni na ostravských Colours, přesně po dvou letech navazuje na svoji druhou desku "Sea Of Noise" a vydává novinku "Young Sick Camellia". Osmičlenná formace pro ni připravila celkem čtrnáct skladeb na pomezí soulu a jeho jižanské obdoby, do nichž začala přimíchávat i trošku tanečních rytmů a funku. Názvem se odkazují na státní květinu Alabamy, tedy kamélii. Proč je mladá ale nemocná, můžete zjišťovat na jejich YouTube.com.


V krátkosti - klasická hudba

Poměrně dost titulů přinesl první zářijový týden také fanouškům klasické hudby a zde jsou některé z nich:

  • Leif Ove Andsnes - Chopin (Sony Music)
    Norský klavírista Leif Ove Andsnes již názvem alba "Chopin" jasně předurčil, kterému skladateli je věnováno. Vzhledem k tomu, že se mu nevěnuje zdaleka poprvé, má album podtitul "Ballades&Nocturnes". Z díla polského skladatele si vybral a zpracoval čtyři nokturna a tři balady. Jaké konkrétně a jejich ukázky můžete zkoumat na stránkách Presto Classical.
  • Christoph Sietzen - Incantations (Sony Music)
    Klasičtí perkusisté nejsou právě známí tím, že by vydávali sólová alba, proto je velmi příjemným překvapením způsob, jakým se prosazuje rakouský perkusista Christoph Sietzen. Můžete to posoudit i z jeho druhé desky, kterou nazval "Incantations". Nabízí na ní celkem šest vlastních skladeb, z nichž tři jsou věnované spojením světových kontinentů. Lepší představu si uděláte poslechem ukázek na stránkách Amazonu či v této krátké ukázce.
  • Benjamin Appl - Bach (Sony Music)
    Anglický baryton Benjamin Appl se stal před dvěma roky na Gramophone Awards nováčkem roku a nyní by chtěl svoji repustaci o něco pozdvihnout albem "Bach". Dílo Johanna Sebastiana Bacha ztvárnil za pomoci německého souboru Concerto Köln, s nímž spolupracuje již delší dobu. Eshop Amazonu vám přiblíží, jak se jim vše podařilo.


Geoff Zanelli & Jon Brion - Christopher Robin (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Geoff Zanelli & Jon Brion - Christopher Robin (soundtrack)
Česká kina už více jak dva týdny brázdí příběh dospělého Kryštůfka Robina, hrdiny z knihy A. A. Milneho o Medvídkovi Pú. Dospělý, přepracovaný, mizerně zaplacený Kryštůfek Robin v podání Ewana McGregora má sice rodinu, ale práce ho vytěžuje natolik, že mu na ni zbývá jen málo času. Vše se ale změní, když se opět setká se svým s prostomyslným a mlsným plyšovým medvídkem a jeho kamarády. Hudbu k tomuto filmu napsali Geoff Zanelli a Jon Brion, kteří ji na soundtracku "Christopher Robin" rozdělili do dvaceti skladeb. Autorem dalších dvou je Richard M. Sherman a jednu nahráli herci pohádkových postaviček. Ukázky všech naleznete na Supraphonline.


Nelly Řehořová - V okamžiku (EP) (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Nelly Řehořová - V okamžiku (EP)
Poměrně zmatečné umělecké jméno si vybrala osmnáctiletá rodačka z Opočna Nelly Řehořová , kterou jsme mohli zaregistrovat i jako herečku ve filmech "Strašidla" nebo "Špunti na vodě". V hudební kariéře vystupuje pouze pod svým křestním jménem, které ovšem už dlouhá léta používá americký rapper Cornell Iral Haynes Jr. Jak se s tím její management popere, se budeme moct přesvědčit už s vydáním jejího první EP "V okamžiku", které navazuje na singl "Nad hladinou". Nahrávka obsahuje celkem pět skladeb, které se žánrově pohybují od tanečních rytmů až po rock. Na jejich tvorbě se podílela celá řada úspěšných mladých autorů a producentů, jako například zpěvák a producent Marcell, studio Creative Music House, písničkář a zpěvák Matěj Burda nebo Johny Machette. Ukázky všech skladeb jsou ke slyšení na stránkách vydavatelství Supraphon.


Building 429 - Live The Journey (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský rock

Building 429 - Live The Journey
Americká formace Building 429 není u nás příliš známá, ale není se co divit vzhledem ke stylu, který hrají. Křesťanský rock nepatří právě preferované styly, ale nicméně čtveřice ze Severní Karolíny s ním už brázdí Spojené Státy od roku 2000. Na svém kontě má několik obměn sestavy, ale také devět alb a nyní přichází s desátým, které dostalo název "Live The Journey". Nabídnou na něm celkem deset písniček, z nichž část již sdílí na svém VEVU.


Dále vychází:

Axe Steeler - On the Run (Mystic Production)
Birgit Nilsson - Birgit Nilsson - The Great Live Recordings (Sony Music)
BRTHR - A Different Kind of Light (Mystic Production)
BTS - Face Yourself (Universal)
Heinz Holliger - Schubert: Symphony No. 9, Zauberharfe (Sony Music)
Kid Rock - Greatest Hits - You Never Saw Coming (Warner Music)
Krisiun - Scourge Of The Enthroned (Sony Music)
Led Zeppelin - The Song Remains The Same (Warner Music)
Led Zeppelin - The Song Remains The Same (2CD+3DVD+4LP) (Warner Music)
Lenny Kravitz - Raise Vibration (MC) (Warner Music)
Lenny Kravitz - Raise Vibration / Deluxe (Warner Music)
Lenny Kravitz - Raise Vibration / Super Deluxe (2LP + CD) (Warner Music)
Martin Stadtfeld - Homage To Bach (Sony Music)
Phideaux - Infernal (Bertus)
Různí - Festival - Classical Music In Switzerland (Sony Music)
Různí - Singing News Top 10 Southern Gospel Songs Of 2018 (Sony Music)
Různí - Slavnostní chvíle s klasickou hudbou (Supraphon)
Spiritualized - And Nothing Hurt (Mystic Production)
The Collingsworth Family - Mercy & Love (Sony Music)
Yes - Live At The Apollo (Universal)
Yes - Live At The Apollo (DVD) (Universal)

Vychází na vinylu:
Airbag - Disconnected (Bertus)
Alter Bridge - Live at the Royal Albert Hall (Mystic Production)
Arvo - Bikini/so Deep (Bertus)
Clutch - Book Of Bad Decisions (Mystic Production)
Coil/zos Kia/marc Almond - How To Destroy Angels (Bertus)
Cowboy Junkies - Black Eyed Man (Sony Music)
Cowboy Junkies - Pale Sun Crescent Moon (Sony Music)
Cowboy Junkies - The Caution Horses (Sony Music)
Death Grips - Year Of The Snitch (Universal)
Grateful Dead - Portland Memorial.. (Bertus)
Kandace Springs - Indigo (Universal)
Korn - Follow The Leader (Sony Music)
Korpiklaani - Kulkija (Mystic Production)
Krisiun - Scourge Of The Enthroned (Sony Music)
Led Zeppelin - The Song Remains The Same (Warner Music)
Lenny Kravitz - Raise Vibration (Warner Music)
Paul McCartney - Egypt Station (Universal)
Paul Simon - In The Blue Light (Sony Music)
Per Gessle - Small Town Talk (Warner Music)
Rage Against The Machine - Evil Empire (Sony Music)
Rage Against The Machine - Live At The Grand Olympic Auditorium (Sony Music)
Rage Against The Machine - Renegades (Sony Music)
Rage Against The Machine - The Battle Of Los Angeles (Sony Music)
Screaming Trees - Sweet Oblivion (Sony Music)
Spiritualized - And Nothing Hurt (Mystic Production)
St. Paul & The Broken Bones - Young Sick Camellia (Sony Music)
The Posies - Frosting On The Beater (Warner Music)
Thibault Cauvin - Cities II (Sony Music)
Wyclef Jean Feat. Refugee Allstars - Wyclef Jean Presents The Carnival (Sony Music)

Reedice:
David McWilliams - Days Of David McWilliams ()
Love Affair & Steve Ellis - Time Hasn't Changed Us ()
Paul Simon - In The Blue Light (Sony Music)
Saxon - Thunderbolt (Special Tour Edition) (Mystic Production)
The Posies - Frosting On The Beater Re (Warner Music)

NÁZORY
  • WWW – Neutopíš se dvakrát v téže řece CD (Vojta, 30.09.2018 09:14) Reagovat

    Kde máte WWW?? Taková zásadní deska český scény a nic???

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Lenny Kravitz získal svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu a vydává nový singl (26.03.2024 13:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu