Elán na halovém turné provede fanoušky historií kapely i Československa

14.08.2018 13:40 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Start rozlučkového turné Elánu (na archivním snímku ještě se zpěvačkou Julkou Feketeovou) se nezadržitelně blíží. Na všech koncertech bude dechová i smyčcová sekce a aranžmá jednotlivých písní obohatí i trojice sboristek. Na své si kromě uší přijdou i oči návštěvníků koncertů. Velké ledkové stěny budou promítat raritní záběry kapely v prostřizích s děním v tehdejším Československu. Repertoár bude postavený hlavně na hitech, kterých má skupina za svoji historii na svém kontě několik desítek.

"S vizuálním konceptem scény přišel Vašo Patejdl. Přijde nám skvělé na výročním turné k padesátinám zavzpomínat nekomentovanými záběry z archívu. Vybíráme jak videa z historie kapely, tak i historie Československa, protože i vývoj našich obou zemí ovlivňoval události v Elánu," vypráví manažer Michal Čimera.

Vstupenky na jednotlivé koncerty v Praze, Ostravě, Hradci Králové, Brně, Bratislavě, Zvolenu, Košicích a Ústí nad Labem rychle mizí. Pokud nějaké zbyly, tak pouze na stání. Pro velký zájem přidávají muzikanti okolo Joža Ráže 15. prosince další koncert v Olomouci, kde nehráli deset let. Vstupenky na něj lze zakoupit exkluzivně v síti TicketLIVE. "Řešili jsme, zda zdvojit vystoupení v jednom z měst, kde Elán vystoupí, ale nakonec jsme se rozhodli pro další město. Nakonec jsme zvolili Olomouc, kde kapela naposledy hrála v roce 2008," doplňuje Čimera.

Vystupujících bude na rozlučkovém turné opravdu hojný počet. Současnou sestavu Elánu tvoří železné jádro Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv). S nimi pak hrají Peter Farnbauer (kytara, zpěv), L'ubo Horňák (klávesy), Števo Bugala (bicí), Richard Šimurka (saxofon), Martin Haas (pozoun) a Samuel Šimek (trubka). Pro turné "Elán 50" kapelu rozšíří smyčce a tři vokalistky Zuza Ďurdinová, Kristína Mihalová a Laura Wengová.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY