Elvis Costello se po zdolání zákeřné nemoci vrací s baladou "Unwanted Number"

28.07.2018 09:41 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Třiašedesátiletý londýnský hudebník Elvis Costello to v poslední době neměl jednoduché. Kvůli svému zdravotnímu stavu musel zrušit několik koncertů a podrobit se operaci, během které mu lékaři chirurgicky odstranili agresivní nádor. Nyní se ale naštěstí dle jeho slov již cítí dobře a v tvůrčí náladě. Výsledkem zotavování jsou hned dvě nové skladby - "Unwanted Number" a "Under Lime". K té první navíc natočil jednoduché lyric video.

Elvis Costello se pro tuto příležitost spojil s osvědčenou doprovodnou kapelou The Imposters, se kterou naposledy před deseti lety vytvořil povedenou nahrávku "Momofuku". Celkově z osvědčené spolupráce vzešly v minulosti dokonce hned čtyři počiny.

Novinková píseň "Unwanted Number" je pocitově tesknou baladou s energickým refrénem, podpořeným vokálem stále ve formě zpívajícího Costella. Hudebně nejde o nic převratného, z písně je cítit klasický duch umělcova rukopisu s prvky amerického klasického rocku i power popu. Costello je ovšem zdatný skladatel, zdánlivě obyčejná skladba tak baví svou specifickou atmosférou. Novinky jsou vůbec první ochutnávkou z připravované desky, která je ohlášena na 12. října u renomovaného labelu Concord Records.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY