Muse lákají na novinku virtuální realitou v "Something Human"

23.07.2018 13:32 - Ondřej Kocáb | foto: Jeff Forney

Trio Matt Bellamy, Dominic Howard a Chris Wolstenholme v posledních měsících pracovalo na nových skladbách. A fanoušci se jich dočkají v listopadu. Osmá řadovka britských Muse ponese název "Simulation Theory" a kapela na ni nyní upozorňuje další skladbou "Something Human". K ní byl pořízen i povedený videoklip, který využívá populární virtuální reality.

Píseň byla nejdříve zveřejněná v akustické verzi na Twitteru. Ve studiu nakonec muzikanti přidali syntezátory a elektrické kytary, k tomu všemu zůstal základ na akustiku a je z toho jakýsi folk-popový mišmaš, který staří fanoušci sice rozhodně neocení, ale dost možná přibudou nějací noví, jelikož do rotace mainstreamových rádií by song prorazit mohl.

To videoklip je díky užití virtuální reality daleko poutavější. Režisér Lance Drake v něm diváky zavádí na pouť, ve které se frontman Matt Bellamy snaží doručit VHS kazetu zpět do videopůjčovny...

Na nové desce opět spolupracuje producent Rich Costey, který se podílel již na "Absolution" a "Black Holes and Revelations".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY