Paul Simon na svém čtrnáctém albu opráší pozapomenuté staré skladby

19.07.2018 12:04 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Americký písničkář Paul Simon před časem oznámil konec kariéry, minimálně tedy té koncertní. Na sedmého září, dobu, kdy se jeho americké rozlučkové turné bude chýlit k závěru, si ale ještě nachystal další studiovou nahrávku.

Simonovo v pořadí čtrnácté sólové album ponese název "In the Blue Light" a nebude obsahovat nový materiál. Jeho náplní bude deset nově uchopených starších Simonových věcí, oblíbených písní autora samého, skladeb, které se na hitové výběry nedostávají. "Deska se skládá z písní, o nichž si myslím, že byly téměř v pořádku," napsal muzikant v prohlášení a dodal: "Přepracování aranží, harmonických struktur a textů, jejichž význam nebyl úplně jasný, mi dává příležitost ujasnit si, co jsem chtěl říci nebo lépe pochopit, nad čím jsem přemýšlel, a vyjádřit to přesněji a tak, aby to bylo snáze pochopitelné."

Ve studiu se Simon obklopil zvučnými jmény, která si vybral z oblasti jazzových muzikantů. Doprovodný band tak tentokrát mimo jiné tvoří trumpetista Wynton Marsalis, kytarista Bill Frisell a bubeníci Jack DeJohnette a Steve Gadd. Na nahrávce zazní také hudba v podání komorního orchestru yMusic.

Tracklist novinky je následující: One Man’s Ceiling Is Another Man’s Floor, Love, Can’t Run But, How the Heart Approaches What It Yearns, Pigs, Sheep and Wolves, René and Georgette Magritte With Their Dog After the War, The Teacher, Darling Lorraine, Some Folks’ Lives Roll Easy, Questions for the Angels.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY