George FitzGerald se vrací do Roxy s novým albem

26.06.2018 17:46 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jedním z velkých návratů podzimní sezóny bude i housový mág George FitzGerald, který přiveze i své nové album "All That Must Be". Na desce spolupracovalo několik hvězdných hostů včetně Bonoba. Tento Brit, který byl u zásadních změn ostrovní elektronické scény a posléze i organizátor Man Make Music parties, od svého prvního vystoupení v Česku hudebně vyzrál. Nedávno to dokázal i jako headliner festivalu Sonar. Kam se posunul, předvede 22. září v Roxy. Vstupenky jsou k mání zde.

Když se v roce 2010 přestěhoval do Berlína, konečně se rozhodl začít vydávat hudbu, na které předtím roky pracoval. Jelikož byl vždy otevřen rozličným žánrům, jeho tvorba osciluje mezi housem, bass music či garage a je ozdobou uznávaných elektronických labelů jako Hotflush, Aus Music nebo Hypercolour. Georgův emotivní a současný zvuk vedl v roce 2015 k vydání brilantního debutu "Fading Love" pod značkou Double Six Recordings, která je sublabelem populárního vydavatelství Domino. A to nejsou veškeré úspěchy.

Nyní se vrací s druhou dlouhohrající deskou "All That Must Be", do které se promítl návrat do britské domoviny i vnitřní transformace, kterou přineslo nejen narození dcery. George dospěl, odklonil se od čistého tech-housu, přidal více ambientních ploch a hlavně hvězdné hosty a spolupracovníky. Poslechnout si tak můžete například Tracey Thorn z Everything But The Girl nebo Lil Silvu. Sám George to komentuje: "Chtěl jsem zrcadlit ten zvláštní pocit, když se v tvém životě uděje něco zásadního. Vše vypadá a zní stejně, zároveň ale úplně jinak. Tvé okolí je najednou méně srozumitelné." Výsledky jeho snažení si poslechneme na podzim v Roxy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY