Fleet Foxes zahrají poprvé v Praze už za necelých čtrnáct dní

21.06.2018 17:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Fleet Foxes míří za necelých čtrnáct dní do Prahy. Indie folková kapela, oceňovaná především pro své promyšlené texty a vokální harmonie, minulý rok vydala úžasné dlouho očekávané album "Crack-Up". Naživo si jej spolu s dalšími písněmi budete moci poslechnout 2. července 2018 v Lucerna Music Baru. Poslední vstupenky naleznete na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketmaster.

Kapela se dala dohromady na předměstí Seattlu kolem roku 2006, kdy se Robin Pecknold na škole seznámil s kytaristou Skylerem Skjelsetem. Do širšího povědomí se však dostali až v roce 2008 vydáním EP "Sun Giant" a následně debutového eponymního alba "Fleet Foxes", které se umístilo na vrcholu mnoha žebříčků nejlepších alb roku (například podle Pitchofrku, The Guardian a časopisu Uncut). S druhou deskou "Helplessness Blues" se kapela rozrostla na šest členů. Nahrávka byla kritiky opět velmi pozitivně přijata a kapele přinesla dokonce nominaci na cenu Grammy.

Na třetí album "Crack-Up", pojmenovaném podle stejnojmenné eseje F. Scotta Fitzgeralda, si fanoušci po celém světě museli počkat celých šest let. Od vydání první desky uplynulo v červnu deset let. Ty proto Fleet Foxes oslaví letním turné, v rámci něhož zavítají vůbec poprvé i do Prahy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY