Dance Divas oslaví Michaela Jacksona a Whitney Houston

30.05.2018 08:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Držitelky The Brit Awards, hudebních Andělů nebo Českých slavíků vystoupí společně na show Dance Divas 10. srpna na pražském Výstavišti. Koncert je oficiální akcí letošní Prague Pride a nabídne živá vystoupení festivalovou formou na Křižíkově fontáně.

"Koncert je malým festivalem s pěti hodinami hudby," vysvětlil producent Janis Sidovský, který pro show získal Heather Small (UK) ze skupiny M People, dvakrát oceněnou prestižní The Brit Awards. "Vybíral jsem zpěvačky s repertoárem vhodným pro více generací, proto se na jevišti objeví jak legendy, tak současné hvězdy."

Pozvání přijaly čerstvá držitelka ceny Anděl Debbi, pop legendy Dara Rolins a Ilona Csáková nebo zpěvačka Elis Mraz, známá ze soutěže Hlas Česko Slovenska a vítězka kategorie Objev roku v anketě Český slavík. "Program odpovídá letnímu období a koncertu pod širým nebem, zazní jak největší hity každé ze zpěvaček, tak několik coververzí písniček světových div, jako jsou Pink, Diana Ross nebo Aretha Franklin," vyjmenovává Sidovský.

Speciální blok bude věnován králi popu Michaelu Jacksonovi a legendární divě Whitney Houston. Oba interpreti by letos v srpnu oslavili kulatá jubilea a na jejich počest zazní hity jako "I’m Every Woman", "Man In the Mirror" nebo "I Wanna Dance With Somebody".

Díky festivalové formě několikahodinového proudu hudby dostanou šanci také nové talenty domácí popové scény jako například výrazná osobnost českého R&B a soulu Dannie Ella nebo letošní finalistky pěvecké soutěže San Remo Junior Sofie Fiurášková a Margaréta Ondrejková (SK).

Se zpěvačkou Debbi vystoupí rapper Lipo, aby společně připomněli skladbu "Štěstí", která v roce 2016 podpořila LGBT minoritu a na YuoTube zaznamenala 3,5 miliónu zhlédnutí. Show doplní Artefact Dance Company nebo finalista britské soutěže X Factor Danyl Johnson. Akce je koncipována jako party koncert, proto nebudou chybět bary, tanečníci a projekce.

Trend podpory slavných zpěvaček LGBT akcím je známý po celém světě: Britney Spears letos vystoupí na Brighton Pride nedaleko Londýna, Kylie Minoque zazpívá na New York Pride, zatímco v australské Sydney komunitě vyjádřila své sympatie Cher v rámci únorové Gay Mardi Gras.

Dance Divas proběhnou takto:

17:00 - 18:30 Warm Up Divas Party (DJ, Happy Hours)
18:30 - 19:00 Divas Talent Show (Happy Hours)
19:00 - 22:00 Dance Divas Live

Vstupenky na Dance Divas jsou v prodeji na webu www.dancedivas.cz, kulturním portále GoOut a v síti TicketArt.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY