Matador elektroniky Dubfire vystoupí v září v Roxy

19.04.2018 09:43 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Roxy ohlašuje první velké jméno podzimní klubové sezóny. Na konci září přijede íránský rodák, půlka legendárních Deep Dish, držitel Grammy a především technologický inovátor a hudební revolucionář Dubfire. Více než 25 úspěšných let na undergroundové i komerční elektronické scéně jej vyneslo mezi nejuznávanější a zároveň i nejkontroverznější umělce. Na konci září budete mít příležitost odhalit, proč tomu tak je. Na vlastní přání s ním vystoupí rumunský DJ a producent Mahony. Vstupenky lze zakoupit zde.

Málokomu se podaří stát se nejdříve globální hvězdou a poté získat velký respekt i na undergroundové scéně tak, jako právě Ali Shiraziniovi aka Dubfireovi v posledních 27 letech. Nesmrtelnost si získal spoluprací se svým kamarádem Sharamem v projektu Deep Dish. Po velkém komerčním úspěchu doprovázeném mnoha oceněními včetně Grammy se každý vydali svou cestou a Dubfire se rovnou vrhl do vln minimal techna. Přelomovým byl pro něj rok 2007, kdy založil label SCI + TECH, který si dal za cíl spojit nejnovější hudební technologie a progresivní přístup k elektronice, která je pro něj typická.

Legendárními jsou tracky jako "Roadkill", spolupráce s Oliverem Huntemannem nebo Richiem Hawtinem stejně jako společná produkce s Underworld na albu "Barking", to vše usadilo Dubfirea na trůn mezi titány techna a minimalu. On sám nesnáší přešlapování na místě, a tak v roce 2014 posunul svá live vystoupení o kus dál s projektem Dubfire_live Hybrid, které každý rok piluje, stejně jako své DJské sety. Jeden si chystá i na 27. září do Roxy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY