Vydání nové desky The Cure se o malý krůček přiblížilo

14.04.2018 12:53 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Po období mlčení se nyní najednou z tábora The Cure s novinkami protrhl pomyslný pytel.

Nejbližší, co fanoušky téhle britské temně rockové party čeká, je vydání pokračování jejich remixové desky "Mixed Up" s názvem "Torn Down: Mixed Up Extras 2018". Vyjde v podobě dvojLP už 21. dubna při příležitosti svátku všech příznivců hudby zakleté do drážek, Record Store Day. Mělo by na nich být šestnáct skladeb, po jedné z každé řadové desky plus trojice nealbových singlů. Jediným známým jménem, které se na remixování skladeb podílelo, jsou skotští post-rockoví Mogwai. Ostatní jména zůstávají obestřena tajemstvím.

Původní album vydané v roce 1990 letos 15. června vyjde v remasteru na vinylu a CD, na pultech obchodů se objeví navíc v rozšířené, třícédéčkové verzi. Ta obsáhne remixy, které byly z původního vydání ve své době vyřazeny.

A to stále není vše. Frontman The Cure Robert Smith je kurátorem letošního festivalu Meltdown. A pozval si pěkná jména - Placebo, Nine Inch Nails, My Bloody Valentine nebo Alcest. A vystoupí také sám pod hlavičkou CURÆTION-25. Společně s přáteli dal dohromady dvouhodinový set poskládaný z méně (nebo vůbec) hraných skladeb jeho domovské formace.

Fakt, že se Robert Smith poslední rok přehraboval spoustou muziky, mělo dopad na to, že se pravděpodobně zase o kousek přiblížil vznik nástupce zatím posledního alba "4:13 Dream". Sám Smith se nechal slyšet, že je to v podstatě "teď, nebo nikdy". Přiblížilo se totiž čtyřicáté výročí vydání debutu The Cure "Three Imaginary Boys". Příští rok také oslaví třicáté narozeniny deska "Disintegration" a kapela by se měla vydat na turné. Nové album je v této chvíli tak blízko, jako už hodně dlouho nebylo. Ale jásání je předčasné, The Cure si vždycky dělali věci po svém.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY