Debbi se spojila s Jelenem a v "Mars a Venuše" si zazpívala česky

10.04.2018 12:32 - David Böhm | foto: facebook interpreta

První duet skupiny Jelen, přes tři roky stará balada "Co bylo dál?" s Janou Kirschner, se těšil nemalé popularitě. Té pomohl i fakt, že píseň byla použita i jako televizní znělka. Tentokrát se kapela spojila s Debbi, a vznikla tak skladba s úplně odlišnou náladou. "Mars a Venuše" začíná příjemným kytarovým riffem, k němuž se během několika chvil připojí velmi chytlavý beat. Oblíbené téma skupiny, láska, se tentokrát zahalilo do snadno srozumitelných kosmických metafor. "Ještě před turné jsme při jamování ve společnosti Debbi často hráli a zpívali. Při tom vznikla právě tato píseň, kterou jsme zařadili do našeho vánočního setlistu a u diváků měla úspěch. Na základě toho jsme ji nahráli i ve studiu," přibližuje frontman formace Jindra Polák.

To nejmilejší na celé spolupráci je ovšem jazyk, v němž čerstvá držitelka ceny Anděl v kategorii Interpretka roku zpívá. Ano, po dlouhých sedmi letech, které uplynuly od debutu "Touch The Sun" s písní "Spočítej", máme možnost slyšet Debbi zpívat česky. Množství auto-tuneu, které lze slyšet nejvíce v refrénu, už však tolik nepotěší. Zejména proto, že k němu snad nebyl vůbec žádný důvod.

Doprovodné video vsadilo na jednoduchost. Sledujeme dvojici, jak novinku na různých místech zpívá, což s různými efekty doprovází text. Podobný koncept zažil i zpěvaččin loňský singl "Pull Me Out" z desky "Break". Režie klipu se ujal František Effenberger Zouzal, jenž natočil i snímek k megahitu "Magdaléna". Jeleni mají letošní kalendář opět nabitý koncerty, přesto už připravují své třetí studiové album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY