Superskupina Sons Of Apollo zahraje v Praze

25.03.2018 10:12 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Americká progresivně metalová superkapela Sons Of Apollo navštíví v rámci svého evropského turné také Prahu. Vystoupí 26. června ve Futurum Music Baru.

Skupina, v níž se potkaly muzikantské veličiny světového rocku, vznikla teprve loni a na kontě má už i debut s názvem "Psychotic Symphony". Založení tohoto souboru má na svědomí neúnavný bubeník a entertainer Mike Portnoy s klávesistou Derekem Sherinianem, kteří spolu působili už v Dream Theater. K nim se přidal kytarista Ron "Bumblefoot" Thal (dříve Guns N' Roses) a baskytarista Billy Sheehan (Mr. Big). Jako mistra hlasivek přijali Jeffa Scotta Sota z Journey. Dle Portnoye se nejedná o jednorázový projekt, ale o plnohodnotnou kapelu.

"Mám ve svém telefonu seznam čítající stovky názvů pro kapely, do kterého koukám vždycky, když zakládám novou skupinu. Mezi prvními jsem tehdy zabrousil na Apollo. Mně a Derekovi se to slovo líbilo, tak jsme si začali hrát s různými variacemi, třeba Apollo Creed, ta postava z filmů o Rockym. Ale po dlouhých diskusích Derek navlhl Sons Of Apollo. Apollón je bůh muziky, takže to docela sedí," komentuje vznik jména formace sám Portnoy.

Předkapely na onen červnový večer organizátoři zatím tají. Vstupenky v ceně 550 Kč lze zakoupit na stránkách pořádající agentury Obscure Promotion a v obvyklých předprodejích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY