Elton John vydá dvě alba svých coverů "Revamp" a "Restoration"

22.03.2018 18:51 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Elton John oslavil loni své sedmdesátiny povedenou výběrovkou "Diamonds". Letos oznámil poslední mamutí koncertní turné, po jehož konci se chce věnovat své rodině. Určitě to však nebude znamenat úplný konec jeho aktivit spojených s hudbou. Dalšího z dárků se fanoušci dočkají už 6. dubna, kdy vychází alba "Revamp" a "Restoration".

Elton John - Revamp
© facebook interpreta
"Revamp" obsahuje ty nejlepší love songy Eltona Johna a Bernieho Taupina v podání největších hvězd současného popu, jako jsou P!nk, Logic, Coldplay, Ed Sheeran, Demi Lovato, Alessia Cara, Florence And The Machine, Mumford & Sons, Mary J. Blige, Q-Tip, Sam Smith, Miley Cyrus, Lady Gaga, Queens Of The Stone Age nebo The Killers.

"Když umělci milují některou z vašich písní a udělají si čas na její předělávku, je to vždycky ohromný kompliment. Jako skladatelé jsme s Berniem fascinováni, když zpěváci, které obdivujeme, do skladby přidají něco originálního ze sebe. Znamená to, že naše hudba je stále relevantní a že si získává stále nové fanoušky. Mockrát jim děkujeme za jejich velkorysost," přiznal Elton John.

Elton John - Restoration
© facebook interpreta
Druhé album "Restoration" si vzal na starosti hlavně velký milovník country Bernie Taupin a je na něm kolekce těch největších hitů za posledních padesát let v podání legend i mladých hvězd tohoto žánru. Objeví se na něm jména jako Dierks Bentley, Rosanne Cash a Emmylou Harris, Miley Cyrus, Vince Gill a Don Henley, Miranda Lambert, Little Big Town, Maren Morris, Kacey Musgraves, Willie Nelson, Brothers Osborne, Chris Stapleton, Rhonda Vincent, Dolly Parton a Lee Ann Womack.

"Protože milujeme všechny druhy hudby, nejsme omezení jedním žánrem. Od začátku si půjčujeme ode všeho, co je na americké hudbě nejlepší - ať už se jedná o blues, country, gospel, pop nebo čistý rock. Všechno to naházíme do mixéru. Myslím, že tohle je důvod, proč je naše hudba i po tolika letech tak rozmanitá. Bylo by unavující, kdybychom byli po celou kariéru zaseklí na jednom místě," vysvětlil Bernie Taupin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY