Ghost of You pokřtili niterně roztrhanou desku "Black Yoga"

17.03.2018 10:37 - Hana Bukáčková | foto: Hana Bukáčková

Druhá deska s trefným názvem "Black Yoga" se odráží i do obsahu a je o konfrontaci svého já. Venku je už měsíc, a tak bylo na čase ji pokřtít. Po domácí vyprodané Flédě zaplnili Ghost of You pražský hipsterský klub Café V lese, aby ji naživo představili svým věrným posluchačům.

Live: Ghost of You

místo: Café V lese, Praha
datum: 16. března 2018

Ghost of You
© Hana Bukáčková
Jen se přiznejte, kolik vtipů jste za svůj život slyšeli na téma Brno versus Praha? Asi dost, že? Krom toho, že se o Brnu mluví jako poslední zatáčce před Vídní, jedno se mu musí uznat - talentované Ghost of You Brňákům opravdu závidíme.

Moravskou partičku není třeba sáhodlouze představovat. Milovníci psychedelic popu ji znají moc dobře. Talentované brněnské podhoubí začíná čím dál více vystrkovat růžky. Na scéně čeří vody od roku 2012. Už svým debutem "Glacier And The City" potvrdili ambice a ukázali, že se na naší scéně jedná o nebývalý úkaz, který zatím není tak ceněný, jak by si zasluhoval. Od debutového počinu mezitím uplynulo hodně vody v řece a na muzikantech je znát posun k větší syrovosti.

Oproti dřívějšku pracují více s elektronikou a nezůstávají pozadu od zahraničí. Přitom neztrácí nic ze svého rukopisu, který zůstává signifikantní na první dobrou. Elektronika propojená s dostatečnou dávkou melodičnosti, drzosti a agrese se ukazuje jako dobrá volba a naživo působí ještě lépe.

Ghost of You
© Hana Bukáčková
Jak jsou hudebníci geniální a talentovaní, zjišťujeme na koncertě hned od prvních tónů. Výsledná zvuková rozmanitost je osobitým prolnutím elektronických zvuků a tanečních rytmů s expresivním zpěvem Tomáše Novohradského, kterého při setu už nedoprovází kytara. Mladistvá energie, hudební zručnost a nadšení pro věc, tak to jsou hlavní esa, která kapela třímá ve svých rukou. Živým zpracováním skladeb dovedli Ghost of You mnohé přítomné návštěvníky do taneční extáze. Novohradský byl natolik spontánní, že skočil do kotle mezi tancující fanoušky, kteří si v rámci užívání koncertu ani nevšimli, že zpívá vedle nich.

V polovině vystoupení nechyběl křest desky, která vznikala až ve studiu, hotová byla po týdnu a producentsky se na ní podepsal věhlasný a uznávaný Ondřej Ježek, toho času na dovolené. Po tom, co v Brně křtil slavnostně šampaňským Prokop Holoubek z Midi Lidi, byl na pražském křtu osloven Ondřej Pavelek. Také on se podílel na vzniku alba. Polil ho zbytkem lahvového piva, které našli na pódiu.

Jako speciální host vystoupila na začátku večera srbská garážovka Repetitor.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY