Editors lákají singlem "Hallelujah (So Low)" na březnové album

26.02.2018 11:25 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Britští Editors se pomalu chystají na vydání šesté řadové desky "Violence". To je naplánované na 9. březen tohoto roku. Z devíti písní, které bude album obsahovat, se již dvě dostaly ven. Po tanečně laděném singlu "Magazine", který fanoušci mohli již pár měsíců slýchat na koncertech, se dostalo i na "Hallelujah (So Low)". I ten je již opatřen videem. A podle slov frontmana Toma Smithe jde o doposud nejrockovější věc, co složili.

"Slova pro 'Hallelujah' jsem napsal po návštěvě uprchlických táborů na severu Řecka. Bylo něco neuvěřitelného vidět všechny ty lidi žít v prachu a přežívat pouze za pomoci druhých. Hudebně je song založen na vztahu mezi akustickou kytarou a bicími, které byly součástí mého původního dema. A když Justin poté přišel s tím pobuřujícím riffem, hned jsme věděli, že máme vítěze. Je to doposud naše nejrockovější poloha, je pro nás velmi osvěžující. Myslím, že video se snaží zachytit intenzitu jak skladby, tak nás jako živé kapely."

Stejně jako u "Magazine" se o videoklip postaral přítel formace Rahi Rezvani. Snímek zabírá po celý čas skupinu během vystoupení. Na intenzitě přidává také omezení barev pouze na bílou a černou. Celá skladba se po jemnějším úvodu zvrhne v energickou nálož a je tím nejlepším lákadlem na připravovanou studiovku. Těšit se mohou také čeští fanoušci, již 6. dubna si totiž budou moci novinky poslechnout naživo v pražském klubu MeetFactory.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY